Названі продукти для ідеальної фігури

Названі продукти для ідеальної фігури
Автор Желізняк Олександр в Без рубрики/Новини

Експерти з харчування склали добірку з продуктів, які не тільки бажано, а навіть обов’язково потрібно вживати лише разом. Саме так вони принесуть людському організму якнайбільше користі.

Як не дивно, але деякі продукти насправді краще їсти у “дуеті”, оскільки лише так вони розкривають усі смаки один одного й багаторазово посилюють корисні властивості, пише Народна Правда з посиланням на Сегодня.

Loading...

Помідори і оливкове масло

У салат з помідорів треба обов’язково додати оливкову олію, оскільки в томатах міститься антиоксидант лікопін, який знижує ризик виникнення і розвитку онкології.

Лосось і капуста

До червоній рибі найкращим гарніром буде будь-яка листова капуста. Білокачанна, червона, пекінська, Кейл багаті на вітамін D, а у лососі міститься велика кількість кальцію, який сприяє кращому засвоєнню цього вітаміну.

Яблука і шоколад

У яблуках міститься кверцетин, а в гіркому шоколаді – катехіни. Разом ці речовини зміцнюють стінки судин, підвищують їх еластичність та перешкоджають утворенню тромбів.

Капуста Кейл і мигдаль

У капусті Кейл міститься величезна кількість мікронутрієнтів і всі ці корисні речовини набагато краще засвояться разом з жирами, яких багацько в мигдалі.

Лосось і часник

У складі часнику присутні більше 150 біологічно активних речовин, які вдало доповнюють лосось. Ці продукти “у колективі” зміцнюють серцево-судинну систему і знижують рівень холестерину в крові.

Помідори і брокколі

Якщо раціон на 10% складається з брокколі і на 10% – з томатів, ризик виникнення і розвитку онкології знижується на 52%. А ось окремо брокколі і помідори самодостатня їжа, але вже не така корисна.

Куркума і чорний перець

Куркума з чорним перцем підвищують захисні сили організму, зміцнюють імунітет, очищують організм і поліпшуть роботу травної системи. У куркумі міститься антиоксидант куркумін, який набагато краще засвоюється організмом разом з чорним перцем.

Болгарський перець і чорна квасоля

Фаршировані болгарські перці набагато корисніше з чорною квасолею усередині, оскільки чорна квасоля – цінне джерело заліза. При надходженні в організм засвоюється лише від п’яти до 20% цієї речовини. Ця цифра виросте в шість разів, якщо залізо доповнить вітамін С, який в надлишку міститься в червоних болгарських перцях.

Цільнозернові і ріпчаста цибуля

Цільнозернові продукти багаті цинком і залізом. Щоб ці мінерали краще засвоїли організмом, необхідно доповнити їх сіркою, яка руйнує зв’язку в цих речовинах, що заважають їм всотуватися в кров.

Брюссельська капуста і оливкова олія

Брюссельську капусту краще готоувати разом з оливковою олією. У складі брюссельської капусти присутній вітамін K, який сприяє кращому згортанню крові і формує кісткову тканину. Цей вітамін краще засвоюється організмом, якщо він з’єднаний з жирами, на які так багата оливкова олія.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, які продукти максимально сприяють появі целюліту, а також писали про сніданок, який допомагав би схуднути.

Нагадаємо,  дієта “5 ложок” може бути тільки короткостроковою, бо здатна спровокувати погіршення травлення, а згодом – збільшення ваги.

Нагадаємо, щоб зберегти здоров’я і фігуру потрібно знати про властивості різних видів м’яса.

Крім того, харчування з двох яєць на сніданок може бути найпростішим способом для більш ефективної втрати ваги.

Хочете читати новини в іншому форматі?
Підписуйтесь на телеграм-канал НАРОДНА ПРАВДА
Підписатись можна ТУТ
Джерело: Народна Правда
загрузка...
загрузка...