Осінь з її похолоданнями та дощами робить наш організм вразливим до застуд, а настрій – до меланхолії. Ми розповімо, що їсти, щоб почуватися добре та мати змогу насолоджуватися цією гарною порою року.
Про це повідомляє “Народна Правда” із посиланням на журнал Ліза.
Гарбуз
Гарбуз багатий на велику кількість вітамінів і мікроелементів. Він містить пектин, мінерали, вітаміни Т і К, С, В1, В2, В5, Е, РР. Також гарбуз є джерелом бета-каротину, який сприяє зміцненню імунітету і посилює опір організму вірусам.
Болгарський перець
За вмістом вітаміну С болгарський перець поступається лише шипшині. Крім того, він також багатий на бета-каротин та фітохімічні речовини. Це робить його ефективним імуномодулятором.
Морква
Високий вміст бета-каротину у цьому корнеплоді сприяє підвищенню опірності організму вірусам, допомагає при анемії і загальній слабкості. Також морква чудово нейтралізує вплив токсинів на організм людини.
Гранат
Гранат багатий корисними речовинами і вітамінами: таніном, цукром, клітковиною, калієм, натрієм, кальцієм, марганцем, залізом та магнієм. Завдяки вітаміну С цей фрукт добре зміцнює імунітет.
Буряк
Буряк містить залізо, а також оптимальне співвідношення кальцію і натрію. Цей овоч сприяє очищенню печінки, нирок і крові, зміцнює стінки капілярів.
Яблука
Яблука багаті залізом та вітаміном С, що сприяє захисту організму від вірусів. Крім того, пектин відмінно очищає організм від токсинів.
Груші
Користь груш також обумовлена вмістом пектину. Крім того в грушах міститься фруктоза, що має антистресовий ефект.
Капуста
Капуста багата на вітамін С, який відповідає за імунітет. Але головне те, що він зберігається в ній місяцями і не руйнується при зберіганні. Залишається вітамін С і в квашеній капусті. Тому капусту можна вживати восени в будь-якому вигляді.
Журавлина
Унікальність журавлини у вмісті рідкісного вітаміну PP, який відповідає за засвоюваність вітаміну C організмом. Крім того, журавлина багата іншими мінеральними речовинами і природними антиоксидантами.
Хурма
Хурма багата на каротин, містить вітаміни С та РР, калій, магній, а також залізо і йод. Вживання хурми в період вірусних і простудних захворювань зміцнює імунітет і знижує ризик інфекції.
Нагадаємо, у сучасному світі панує думка, що вживання яскравих вітамінів з аптечних пляшечок може вирішити будь-яку проблему – від депресії до тьмяного кольору обличчя. Але таке самолікування не лише не дає бажаних результатів, але й може сильно нашкодити здоров’ю.
Нагадаємо також, із настанням осені багато людей відчувають брак енергії, сонливість, можливе посилення проблем з пам’яттю. Це означає, що організм потрібно активно насичувати вітамінами. У зв’язку з цим слід приділити особливу увагу щоденному раціону, оскільки через його недостатню якість люди недоотримують необхідні речовини.
Раніше ми також повідомляли про корисні властивості чаю. Чорний чай прекрасно бадьорить наш організм, а зелений чай тонізує і допомагає схуднути.
Нагадаємо, вчені прийшли до висновку, що кава допоможе вилікувати гепатит. Вчені провели дослідження, яке показало, що вживання кави збільшує тривалість життя людей, які страждають від ВІЛ і гепатиту С. Тому фахівці порадили з цією метою щодня випивати три і більше чашок ароматного напою.
Також раніше повідомлялося про прості способи захисту від вірусів і для зміцнення імунітету в холодну пору року. Вчені порадили користуватися ефірними маслами, пити багато чаю і дотримуватися правил гігієни.