Сила в правді

Навігація

Овоч, який лікує від хвороб та продовжує життя

в Новини

Корисність капусти була відома ще античним лікарям – за її допомогою лікували недуги травної системи, головні болі й безсоння.

Про це повідомляє “Народна Правда” з посиланням на Добрий лікар.

“Чи не найголовніша з переваг цього овоча – клітковина у великій кількості”, – говорить лікар-натуропат Василь Дем’янюк.

Це необхідно для перетравлювання їжі й очищення від токсинів. Крім того, капуста позитивно впливає на життєдіяльність корисної мікрофлори кишківника. А від неї напряму залежить тонус всього організму, зокрема імунітет.

Капуста також містить вельми багато амінокислот, необхідних, зокрема, для функціонування нирок, щитоподібної залози й органів кровотворення.

Зрештою, цей овоч багатий на вітамін С – свіжа капуста містить стільки ж аскорбінки, скільки й цитрусові, а квашена – взагалі лідер за вмістом цього вітаміну. Інші вітаміни теж є в капусті, причому без суттєвих якісних і кількісних утрат здатні зберігатися аж до наступного літа.

Більше того, капуста містить рідкісні вітаміни – К й U. Вітамін К є необхідним для нормального функціонування печінки, а вітамін U – для загоєння виразок шлунка чи дванадцятипалої кишки, – капустяний сік навіть рекомендують при виразці.

Щодо калорійності, то капуста належить до дієтичних продуктів, адже має низьку калорійність. Крім того, у ній майже відсутні крохмаль і сахарози. Цей овоч також видаляє надлишок холестерину. Отож капусту рекомендовано гіпертонікам і діабетикам, а також людям з атеросклерозом чи серцевими захворюваннями, а крім того схильним до ожиріння.

Нагадаємо, раніше експерти розповіли,які  продукти потрібно вживати, щоб мати здорову і сяючу шкіру. В цьому допоможуть полуниця, оливкова олія, гранат, гарбуз і зелений чай.

Також експерти з харчування склали добірку з продуктів, які не тільки бажано, а навіть обов’язково потрібно вживати лише разом. Саме так вони принесуть людському організму якнайбільше користі.

Цікаво буде знати про “продукти краси”, які варто їсти восени. Гарбуз, ріпа, капуста та осінні сорти яблук допоможуть наситити організм вітамінами і мікроелементами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на Народна Правда в Google+. Дізнавайтесь першими про останні новини.
Завантаження...
Завантаження...

Останні Новини

Scroll Up

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: