Сила в правді

Навігація

Вартість м’яса та овочів у Києві продовжує рости

в Економічна правда/Новини

За першу декаду жовтня в Києві суттєво піднялися ціни на м’ясо, яйця, овочі і бензин. В той же час дешевшими на 2-5% стали ціни на деякі сезонні овочі:  цибулю, моркву, буряк, капусту і картоплю. В порівнянні з вереснем поточного року експерти фіксують стабільне зростання цін на продукти.

Про це йдеться у звіті Держстату, передає “Народна правда“.

Найбільше в Києві подорожчала цибуля – на 7%, на 5% дорожчими стали яйця, на 4% – картопля. Також підвищились ціни на варену ковбасу і курятину – на 2%, на 3% – на гречку. Дорожчими стали  дизельне паливо і бензин: на 3% і 1% відповідно.

Як зазначають аналітики у своєму прогнозі, до кінця року продукти можуть додати в ціні ще 15%.

Нагадаємо, раніше в Держстаті заявили, що на Київщині рекордно подорожчали продукти. Серед лідерів чорний та білий хліб, яловичина та сало.

Раніше повідомлялося, що часто українці отримують товар навіть гіршої якості, ніж споживачі в ЄС. Фахівці пояснили, в чому різниця між шоколадом, що куплений в Україні і в Німеччині, чому  в заморожених креветках вода і що не так із сиром, який продають в Україні.

Додамо, що українці все більше скуповують прострочені продукти. Ризик тут дуже великий  – в Україні такі товари збувають нелегально і потайки.

 

Підписуйся на Народна Правда в Facebook. Дізнавайтесь першими про останні новини.
Завантаження...
Завантаження...

Останні Економічна правда

Scroll Up