Названо найкорисніший для споживання хліб

Названо найкорисніший для споживання хліб
Автор Желізняк Олександр в Новини/Шоу-бізнес

16 жовтня світ відзначає Всесвітній день хліба. Спочатку до хліба ставилися дбайливо і з любов’ю. Це був символ благополуччя і самого життя. Але останнім часом хліб все частіше звинувачують в шкоді. Який же сорт можна їсти?

Про це пише “Народна правда” з посиланням на 4mama.uа. 

Loading...

Один з найпопулярніших і затребуваніших продуктів у світі, без якого не обходиться жоден день нашого життя – це хліб. Пам’ятаєте, як  в дитинстві любили найбільш популярні бутерброди – хліб з вершковим маслом, з аджикою або варенням? Здавалося, що смачніше цього нічого немає.

А найсмачніший хліб – той, який пекла бабуся. Якщо чесно, до цього часу пам’ятаю його неймовірний запах. Дивувало й інше: булки могли тиждень лежати і не покривалися пліснявою,  не черствіли і не змінювали смак. Впевнена, цей хліб був корисний.

Історія виникнення хліба почалася близько 8 тисяч років тому. Перші хлібці, згідно з історичними даними, нагадували скоріше за все коржі,  і пекли їх на розпечених каменях. А замішувався такий виріб з крупи і води.

У ті далекі часи білий хліб був тільки для багатих, а ось нижчий стан задовольнявся чорним. І лише тільки в 20 столітті люди дізналися, наскільки корисний житній і зерновий хліб.

У це свято в багатьох країнах проводяться зустрічі пекарів і кулінарів, які діляться досвідом, влаштовують ярмарки-продажі  хлібобулочної продукції. Пекарі охоче проводять майстер-класи та конкурси з випікання хліба. Також в цей день прийнято проводити благодійні акції, в яких роздають хліб і хлібобулочні вироби нужденним людям.

Який же корисний хліб вибрати?
Незважаючи на те, що калорійність хліба – приблизно 250 ккал на 100 г, цей продукт повинен бути в раціоні навіть тих, хто худне.

Хліб їх житнього борошна
Житній хліб рекомендується вживати людям, які хворіють на цукровий діабет, а також тим, у кого недокрів’я і ожиріння. Житній хліб здатний виводити з організму шкідливі продукти обміну – канцерогени.

Хліб з житнього борошна багатий на лізин. Для тих, хто сидить на дієті – це просто незамінний продукт. По-перше, він засвоюється повільніше, ніж білий. І по-друге, житній хліб менше калорійний, ніж пшеничний.

Хліб з висівками
Висівки містять корисну клітковину, безліч вітамінів і цінні білки. Фахівці рекомендують вживати хліб з висівками людям зі зниженим імунітетом.

У цьому продукті міститься нікотинова кислота, яка допомагає організму боротися із захворюваннями шлунково-кишкового тракту і розвитком атеросклерозу.

Найчастіше дієтологи, розробляючи дієти для людей з ожирінням, включають хліб з висівками.

Біохліб
У складі біохліба немає консервантів, розпушувачів та інших харчових добавок. У ньому навіть немає дріжджів – їх замінюють на натуральні закваски. Для виготовлення біохліба використовується житнє борошно або пшеничне, або цільнозернове. Найчастіше в біохліб додають мед, родзинки і курагу або ж мак і горіхи. Він дуже корисний для здоров’я людини.

Нагадаємо, вчені назвали кашу, яка захистить від раку.  Вівсяна каша має в собі більше корисного харчового волокна, ніж цільнозерновий хліб.

Раніше повідомлялося про дієту, яка здатна продовжити життя. Дієта, збагачена кальцієм, допомагає представницям прекрасної статі не тільки ефективно боротися із зайвими сантиметрами на талії, але і продовжує їм життя.

Нагадаємо, раніше американські вчені дослідили, яким саме має бути сніданок, який би допомагав худнути. Найкраще допоможе не збільшувати вагу і позбавитися зайвих кілограмів сніданок, насичений білками.

Джерело: Народна Правда