Сила в правді

Навігація

Як зміцнити імунітет: медики назвали дієвий спосіб

в Новини/Світська правда

Часник — це один із найпопулярніших у світі кулінарних інгредієнтів, який використовують практично в усіх національних кухнях. Неповторний смак і аромат часнику, особливо в поєднанні з іншими спеціями, дозволяє поліпшити смак багатьох страв.

Про це “Народна Правда” пише з посиланням на HealthyStyle.info.

Часник — це не тільки незамінний на кухні помічник, а й один з найкращих лікарських засобів для лікування найрізноманітніших захворювань, що використовується людиною з самої давнини.

Він може використовуватися для профілактики і лікування запалень, хронічних захворювань і різних типів інфекцій.

Велика частина корисних властивостей часнику пов’язана із вмістом в ньому аліцину — активного компонента, який регулює рівень холестерину в крові, артеріальний тиск і роботу серцево-судинної системи в цілому.

Також він може використовуватися для лікування захворювань шлунково-кишкового тракту, дихальної системи та грибкових інфекцій.

Завдяки його протизапальним і антиоксидантним властивостям, часник чудово справляється з артритом, раком і діабетом.

Дієтологи радять вживати його в їжу в сирому вигляді, в такому разі в ньому зберігаються всі активні речовини.

Окрім того, можна приготувати з часнику лікарський засіб, змішавши його з медом. У такому вигляді його зручно брати і всі його корисні властивості тільки посилюються.

За допомогою цього засобу всього за 7 днів ви зможете значно поліпшити своє самопочуття і стан здоров’я.

  1. Часник і мед покращують кровообіг

Сполуки сірки, що містяться в часнику, особливо в поєднанні з поживними компонентами меду, дуже корисні для серцево-судинної системи.

Вони діють як натуральні антикоагулянти і тонізують вени, не допускаючи появи таких нездужань як тромбоз і варикозне розширення вен.

  1. Регулюють артеріальний тиск

Високий кров’яний тиск ставить під загрозу здоров’я всієї серцево-судинної системи. Щоб регулювати його природним чином, приймай ліки на основі часнику і меду щодня натще.

  1. Балансують рівень поганого холестерину в крові

Аліцин, який вивільняється при подрібненні часнику, очищає кров від токсинів і знищує надлишок холестерину. Крім того, це дуже ефективний засіб для нейтралізації тригліцеридів.

  1. Зменшують запалення

Більшість хронічних захворювань пов’язані з різними запальними процесами, що протікають в організмі. І часник, і мед зменшують запалення і покращують наш стан при артриті, затримці рідини і захворюваннях м’язів.

  1. Зміцнюють імунну систему

Протимікробні і протигрибкові властивості часнику і меду сприятливо впливають на здоров’я імунної системи.

Вони захищають нас від вірусів, бактерій та інших патогенних факторів, які можуть нашкодити організму.

  1. Борються з кашлем

Якщо кашель викликаний бактеріями або вірусами, нема нічого кращого за сироп з меду із подрібненим часником.

Він заспокоює роздратування в горлі і діє як відхаркувальний засіб, стимулюючи вивільнення слизу.

  1. Прискорюють одужання при грипі та застуді

Можна швидко дати раду будь-якими симптомам грипу та застуди, якщо регулярно приймати цей сироп з меду та часнику.

Він знищує віруси і стимулює утворення антитіл, які захищають наші дихальні шляхи.

Як приготувати цей натуральний засіб із часнику та меду?

Щоб добитися ідеального результату, для початку переконайся, що часник і мед органічного походження.

Часто в магазинах продають дешевий штучний мед, зроблений з цукру. Він не містить ніяких поживних речовин.

Вам знадобиться: 1 чашка бджолиного меду (335 г), 10 зубчиків часнику, 1 скляний флакон з кришкою.

Як його приготувати?

Наріжте часник скибочками або подрібніть його в спеціальному пристрої.

Перелийте мед у скляну ємність і перекладіть туди ж часник.

Закрийте посудину кришкою і приберіть в темне місце на 1 тиждень.

По закінченні цього часу ви отримаєте натуральні ліки, дуже корисні для здоров’я.

Як його приймати?

Приймайте по 1 столовій ложці в день. Можете розводити сироп теплою водою, якщо хочете.

Приймайте засіб протягом 7 днів поспіль, зробіть перерву на 2 тижні і почніть приймати його знову.

Зберігайте сироп при кімнатній температурі, щоб він не кристалізувався.

Зверніть увагу на те, що ефективність цього засобу може відрізнятися в залежності від конкретної людини і способу життя, який він веде.

Врахуйте, що воно допоможе вам, якщо ви не вживаєте в їжу насичені жири, цукор і фастфуд.

Нагадаємо, раніше стало відомо, від яких інфекцій рятує часник. Як показало дослідження, ця популярна кулінарна приправа розщеплює антибіотикорезистентні мікроорганізми, що дозволяє лікам нормально працювати.

Також нагадаємо, виявилося, не всім можна вживати часник, адже це надзвичайно специфічний продукт. Хоча усіх нас змалку вчили, що в холодну пору року необхідно їсти щодня бодай зубчик часнику.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на Народна Правда в Facebook. Дізнавайтесь першими про останні новини.
Теги:
Завантаження...
Завантаження...

Останні Новини

Scroll Up

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: