Сила в правді

Навігація

Вчені назвали найкорисніший спосіб заварювання кави

Вчені назвали найкорисніший спосіб заварювання кави Фото: "Заграница Киев"
в Новини/Світська правда

Заварювання кави холодним способом підвищує концентрацію кофеїну в напої. До такого висновку прийшли хіміки з Університету Томаса Джефферсона в США.

Вчені вивчили чотири види кави, порівнявши напої, отримані за допомогою традиційного заварювання окропом і холодним способом, приготування якого займає від 10 годин до доби при воді кімнатної температури, пише Народна Правда з посиланням на Хроніка.інфо.

У дослідженні використовувалися зерна середньої і темного обсмаження, грубого і середнього помелу.

Порівнявши хімічний склад одержаних напоїв, вчені прийшли до висновку, що при холодному заварюванні кави, наприклад темного обсмаження і грубого помелу, виділяється тисяча міліграмів кофеїну на літр напою. А при використанні окропу концентрація цієї речовини не перевищує 800 міліграмів.

Крім того, хіміки встановили, що концентрація кофеїну досягає цих показників уже після 6-7 годин холодного заварювання.

Нагадаємо, дослідники з’ясували, що кава продовжує життя. Чотири чашки кави щодня на 64% знижують ризик ранньої смерті, три чашки – на 30%, а дві – на 22%.

Також ми писали, що від кави варто відмовитись або скоротити вживання до мінімуму, аби позбутися целлюліту.

Раніше стало відомо, що кофеїн, який міститься в каві, зможе заспокоїти знервовану людину за 3 хвилини. Кофеїн, що міститься в каві, зможе заспокоїти, а не тільки надати бадьорості вранці. Для посилення ефекту радять пити каву з молоком.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Останні Новини

Scroll Up

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: