Вчені виявили в цитрусових речовину, яке на 80% гальмує поширення вірусу.
Дослідники зробили висновок, що грейпфрут та інші цитрусові фрукти здатні протистояти небезпечному гепатиту С. Про це повідомили вчені з Гарвардської медичної школи.
Американські вчені з’ясували, що в грейпфруті містяться речовини, які стримують гепатит С. Лабораторні дослідження показали вченим, що речовина, яка називається нарингенин, на 80% може зупинити поширення смертельного вірусу. Спеціаліст з Гарвардської медичної школи Яків Нахімас каже, що нарингенин протистоїть і іншим вірусам.
За словами вчених, цитрусові фрукти можуть знижувати кількість «поганого» холестерину, а це в свою чергу ускладнює поширення вірусу гепатиту С.
Популярні новини зараз