Сила в правді

Навігація

Кому і чому не можна пити каву

в Новини/Світська правда

Кава є одним з найулюбленіших напоїв в світі. Вчені з року в рік знаходять нові корисні і шкідливі речовини в складі кави.

Найголовніша складова кави – кофеїн, завдяки якому людина почуваэться бадьорою і енергійною. Однак тонізуючий ефект кави є короткочасним, тобто вже за годину-півтори людині знову захочеться спати. Крім того, кава ненадовго підвищує артеріальний тиск, повідомляє “Народна Правда” з посиланням на Телеграф.

Кава має послаблюючу властивість. Медики стверджують, що речовини, що входять до складу натуральної кави, стимулюють перистальтику кишечника і сприяють прискоренню метаболізму. Цей напій практично не містить калорій, в зв’язку з цим дієтологи дозволяють його пити людям, які хочуть позбутися зайвої ваги.

У той самий час кава може стати причиною печії і захворювань органів шлунково-кишкового тракту. Вона містить речовини, що подразнюють стінки шлунка, підшлункову залозу і стравохід.

Якщо випити кави на голодний шлунок, то вона може викликати гастроезофагеальний рефлюкс, тобто викид шлункової кислоти в стравохід, що власне і називається печією. Тим більше, сама по собі кава підвищує кислотність шлунка, так що багатьом людям її категорично не можна пити.

Нагадаємо, дослідники з’ясували, що кава продовжує життя. Чотири чашки кави щодня на 64% знижують ризик ранньої смерті, три чашки – на 30%, а дві – на 22%.

Також ми писали, що від кави варто відмовитись або скоротити вживання до мінімуму, аби позбутися целлюліту.

Раніше стало відомо, що кофеїн, який міститься в каві, зможе заспокоїти знервовану людину за 3 хвилини. Кофеїн, що міститься в каві, зможе заспокоїти, а не тільки надати бадьорості вранці. Для посилення ефекту радять пити каву з молоком.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Загрузка...
Завантаження...
Завантаження...
Загрузка...

Останні Новини

Scroll Up

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: