Ці овочі на роки продовжують життя

Ці овочі на роки продовжують життя
Автор Желізняк Олександр в Новини/Шоу-бізнес

Американські вчені заявили, що три порції овочів щодня, збільшують тривалість життя.

Про це повідомляє “Народна Правда” з посиланням на healthinfo.

Loading...

У список найкорисніших овочів увійшла морква. Вона багата на вітаміни С, PP, E, магній і цинк. Але головне: морква є багатим джерелом бета-каротину, без якого в організмі неможливий синтез вітаміну А, одного з найсильніших антиоксидантів. Вживати моркву потрібно обов’язково з чимось жирним – олією або сметаною.

Інший цінний овоч – брокколі. Вживання брокколі, в якому багато кальцію і калію, робить кістки міцними, а також покращує стан серця і судин. Також до переліку корисних овочів увійшли помідори, що містять багато калію, завдяки чому вони стабілізують артеріальний тиск і знижують ризик появи серцевих захворювань, патологій судин. Їсти помідори потрібно строго без додавання солі, відзначають лікарі.

Крім того, серед найбільш корисних для довголіття продуктів медики назвали болгарський перець, який є лідером за вмістом вітаміну С, а також має в своєму складі залізо. Ще один “суперовоч” – капуста. Фахівці розповіли, що в капусті міститься речовина дііндолілметан, яка захищає організм від радіації.

Крім того до списку увійшли баклажани, буряк, а також кабачки. Вживання баклажанів значно знижує рівень поганого холестерину в крові і регулює вагу, кабачки багаті не лише на вітамін С, але й на лютеїн, який зменшує ймовірність захворіти на рак простати. Буряк містить йод, який допомагає боротися з атеросклерозом і покращує загальне самопочуття.

Нагадаємо, вчені з Великобританії провели ряд досліджень складу та властивостей звичного всім буряка. За висновками експертів, регулярне вживання цього овоча значно покращує здоров’я.

Нагадаємо також, фахівці з Британського психологічного товариства спробували визначити, яким чином вживання фруктів і овочів пов’язано з відчуттям  щастя і задоволеності життям. Вчені дійшли висновку, що дієта, багата на фрукти і овочі, пов’язана з більшим щастям, задоволенням життям і позитивним впливом.

Також фахівці дійшли висновку, що сполука, яка міститься в складі яблук – епікатехін поліфенол – сприяє підтримці еластичності кровоносних судин, тим самим позитивно впливає на стан серця.

Джерело: Народна Правда
загрузка...