Сила в правді

Навігація

Чому від м’яса варто відмовитись: медики назвали шість причин

Чому від м’яса варто відмовитись: медики назвали шість причин
в Новини/Світська правда

Відмова або зменшення вживання м’яса може допомогти істотно поліпшити ваше здоров’я.

Кілька аргументів для відмови від вживання в їжу білка тваринного походження наводить “Народна Правда”.

  1. Користь для серця

Обмежте вживання м’яса, і ви зменшите вірогідність серцево-судинних захворювань – причини жіночої смертності номер один. Жирне червоне м’ясо і м’ясо піддане обробці (наприклад, ковбаси) містить багато насичених жирів, які підвищують рівень холестерину і збільшують ризик інфаркту. Дослідження показали, що вживання цього м’яса у великій кількості також збільшує ймовірність смерті від серцево-судинних захворювань. Невеликий стек, що вживається кожен день, несе в собі серйозну шкоду для здоров’я. Уникнути його можна переглянувши принципи харчування.

  1. Зниження ризику онкології

Дослідження підтверджують, що зв’язок між вживанням м’яса і онкологією все-таки існує. Дослідження, опубліковане у British Journal of Cancer, свідчить про те, що ті, хто вживає велику кількість червоного м’яса і ковбасних виробів, знаходяться в групі ризику розвитку раку грудей. Інші дослідження пов’язували споживання м’яса з раком прямої кишки, простати і шлунка. Згідно з однією з наукових теорій, їжа з високим вмістом жиру підвищує рівень гормонів, що сприяють розвитку раку.

  1. Профілактика діабету другого типу

На відміну від вродженого діабету першого типу, діабет другого типу розвивається з віком. Дослідження також підтвердили вплив вживання м’яса на його розвиток. Для його профілактики важливо дотримуватися низькокалорійної дієти з низьким вмістом жирів тваринного походження.

  1. Струнке тіло

Захворювання, яке вегетаріанцям точно не загрожує – це ожиріння. Скорочення вживання в їжу м’яса допоможе скоротити кількість калорій. Але співвідношення між набором ваги і вживанням м’яса не обмежується тільки математикою. Масштабне дослідження, проведене у 2010 році в Лондонському Імперському коледжі, показало, що ті, хто вживав близько 250 грам м’яса в день (включаючи червоне м’ясо, ковбасні вироби та м’ясо птиці), набирали більше ваги протягом п’яти років, ніж ті, хто їв менше м’яса – але при цьому вживав таку ж кількість калорій.

  1. Нормалізація тиску

Дослідження показали, що ризик розвитку артеріальної гіпертензії – підвищеного артеріального тиску, також істотно нижче у тих, хто вживає в їжу менше м’яса. Досягається це за рахунок зниження рівня холестерину, що в свою чергу позитивно впливає на стан стінок судин та кровоносної системи.

  1. Турбота про навколишнє середовище

Навіть якщо вегетаріанська дієта вам не близька, задумайтеся про наступне: вирощування великої м’ясо-молочної рогатої худоби виділяє в атмосферу більше парникових газів, ніж весь транспорт разом узятий. Індустрія скотарства завдає величезної шкоди ґрунтам і водоймам, виснажує природні ресурси і забруднює воду. Скорочуючи вживання м’яса, ви поступаєте відповідально і дбаєте про навколишнє середовище.

Нагадаємо, необхідно обов’язково додати в зимовий раціон горіхи, вважають фахівці. Їх вживання допомагає вирішити типову проблему сезону – непомірний апетит.

Нагадаємо також, щоб зберегти здоров’я і фігуру потрібно знати про властивості різних видів м’яса.

Крім того, харчування з двох яєць на сніданок може бути найпростішим способом для більш ефективної втрати ваги.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Останні Новини

Scroll Up

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: