Фізичних тренувань недостатньо для запобігання небезпечним хворобам серцево-судинної системи. Здоров’я серця надзвичайно залежить від раціону харчування людини.
Як повідомляє “НАРОДНА ПРАВДА” з посиланням на “Ukr.Media”, у списку найкорисніших для серця продуктів харчування опинилися вівсянка, сьомга, горіхи, оливкова олія, гарбуз, ягоди. Дехто відносить до таких продуктів ще брокколі, насіня льону, гранати.
Вівсянка містить калій, омега-3 жирні кислоти, фолат та мікроелементи, що сприяють роботі серцево-судинної системи. Сьомга також, як сардини чи просто оселедець, містить багато омега-3 жирних кислот. Багатими на омега-кислоти та мононенасичені жири є грецькі горіхи та мигдаль, норма яких становить 5-10 штук щодня.
Оливкова олія також має мононенасичені жири, які виводять холестерин із організму, сприяючи очищенню судин. Гарбуз складається з бета-каротину, калію та вітаміну С. Він сприяє зниженню артеріального тиску. Ягоди вважають гарним засобом для профілактики онкологічних захворювань. А клітковина квасолі та сочевиці насичена калієм та омега-3 кислотами.
Як раніше писала “НАРОДНА ПРАВДА”, журнал Endocrinology & Metabolism опублікував результати дослідів, які проводилися співробітниками зі Школи медицини Університету Джонса Хопкінса в США. Завдяки цим експериментам лікарям вдалося знайти новий спосіб лікування хвороб серцево-судинної системи.
Додамо, що фахівці Інституту психосоматичної медицини Riza, що в Мілані, розрахували скільки точно повинна сміятися людина щодня, щоб її сміх був оздоровчим.