Весняний авітаміноз: які продукти варто вживати для здоров’я і краси

Весняний авітаміноз: які продукти варто вживати для здоров’я і краси
Автор Желізняк Олександр в Новини/Правда про здоров'я

На початку весни більшість зіштовхується з проблемою авітамінозу, тобто дефіциту вітамінів. Внаслідок цього погіршується самопочуття та зовнішній вигляд людини. Настає сонливість, апатія, нервовість, зміна настрою, сухість шкіри, загострення хронічних хвороб, поганий обмін речовин.

Loading...

Як пише “НАРОДНА ПРАВДА” з посиланням на “Хроніка.інфо”, боротися з дефіцитом вітамінів можна завдяки простим правилам харчування та прогулянкам на свіжому повітрі. Рекомендують вживати велику кількість овочів, фруктів та зелені, а також продукти, що містять омега-3 жирні кислоти: риба, морепродукти, горіхи, авокадо, оливкова олія тощо.

Корисно щодня їсти цибулю та часник, які мають антибактеріальні властивості, цукор замінити медом та пити більше трав’яних та ягідних напоїв. Важливо відмовитися від продуктів харчування, що мають багато консервантів, барвників, підсилювачів смаку, канцерогенних жирів, а також поставити табу на алкоголь.

Як раніше писала “НАРОДНА ПРАВДА”, потреба організму у вітамінах збільшується з віком людини. Недарма “vita” у перекладі з латинської мови означає “життя”. Дефіцит вітамінів призводить до розвитку дегенеративних хвороб на зразок діабету, остеопорозу, серцевих захворювань тощо.

Додамо, що вчені з’ясували, що аскорбінова кислота допомагає знищенню ракових клітин пухлини. Така особлива ефективність вітаміну С була виявлена в боротьбі з раком підшлункової залози і прямої кишки. 

Хочете читати новини в іншому форматі?
Підписуйтесь на телеграм-канал НАРОДНА ПРАВДА
Підписатись можна ТУТ
Джерело: Народна Правда
загрузка...
загрузка...