Сила в правді

Навігація

Медики назвали найшкідливіший для здоров’я хліб

Медики назвали найшкідливіший для здоров’я хліб
в Новини/Правда про здоров'я

Біологи виявили значні відмінності в реакції організму людини на вживання чорного та білого хліба.

Але однозначних свідоцтв користі того чи іншого хліба вчені не знайшли, передає НАРОДНА ПРАВДА.

Вчений Еран Елінав з інституту Вейцмана в Реховоті (Ізраїль) з групою колег зібрали групу з двох десятків добровольців. Половина з добровольців погодилася харчуватися практично одним чорним хлібом заради науки протягом двох тижнів, а інша половина – білим хлібом. В обох випадках приблизно чверть калорій припадала на хліб, а іншу частину дієти складали звичайні продукти.

Через місяць групи мінялися місцями і починали їсти інший вид хліба, який для них спеціально пекли автори статті. У цей час вчені стежили за станом здоров’я добровольців, спостерігаючи за тим, як змінювалася концентрація глюкози, мікроелементів і білків в їх крові при переході на хлібну дієту та при повній відмові від хліба, а також за змінами в їх вазі, тиску та інших фізіологічних характеристиках .

Як розповів Елінав, ці спостереження привели до несподіваних результатів – перший аналіз зібраних даних показав, що і білий, і чорний хліб приблизно однаково впливали на роботу організму і майже не змінювали те, як працював обмін речовин в організмі добровольців.

Здивовані результатами експерименту ізраїльські біологи порівняли те, як організм різних добровольців реагував на білий і чорний хліб. Як виявилося, розкид в реакції організму на пшеничне і житнє борошно був дуже великим. Завдяки цьому для деяких добровольців корисним був білий хліб, а для інших – чорний.

Що цікаво, вживання ні того, ні іншого хліба не змінювало мікрофлору, що раніше пов’язували з позитивною дією чорного хліба на здоров’я людини. Чому так відбувається, вчені поки не знають, але вони припускають, що це пов’язано з відмінностями в роботі мікробів мікрофлори, які відповідають за переробку крохмалю, глюкози і інших вуглеводів.

Розкриття цих відмінностей, на думку Елінава і його колег, допоможе нам зрозуміти, який хліб слід їсти різним групам людей, і як особливості в роботі їх організму можуть впливати на успішність або невдачу тих чи інших дієт.

Нагадаємо, раніше медики пояснили, чому хліб небезпечний для здоров’я людини.

Також ми писали про те, у яких моторошних умовах випікають хліб на підприємстві у Вінницькій області.

А ось у відомому столичному супермаркеті продавали хліб із хробаками.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Останні Новини

Scroll Up

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: