Сила в правді

Навігація

Коли хліб стає небезпечним для здоров’я: медики пояснили

Коли хліб стає небезпечним для здоров’я: медики пояснили
в Новини/Правда про здоров'я

Медики пояснили, коли хліб стає небезпечним для здоров’я.

Хлібний виріб має властивість “хворіти”, тому, купуючи його, людина не може бути впевнена в його якості, передає НАРОДНА ПРАВДА.

Найпоширеніше і небезпечне ураження м’якушки хліба – картопляна хвороба. Через неї з’являється специфічний запах, схожий з перестиглою динею або валеріаною, з розвитком хвороби хлібний м’якуш набуває відтінок гниючих фруктів. Він стає липким з тягучим слизом.

Захворювання викликає бактерія Bacillus subtilis – картопляна паличка. Її спори нешкідливі, але при температурі близько 40 градусів, в поєднанні з вологістю і зниженою кислотністю, вони переростають в небезпечні мікроби. Білий хліб має термін реалізації – не більше 24 годин після приготування. У житньому хлібі ці бактерії не розмножуються через високу кислотність.

За якістю випеченого хліба повинні стежити виробники і перевіряти пробну випічку в спецлабораторіях, а де їх немає – дослідити готовий виріб на запах та стійкість до бактерій. Чим довше хліб витримує їх натиск, тим він здоровіше. Якщо він псується протягом доби, необхідно провести дезінфекцію всього обладнання, а «хвору» випічку спалити.

Щоб убезпечити хліб від зараження, слід своєчасно і правильно охолоджувати його після приготування близько 2-3 годин в приміщенні, яке добре провітрюється. Укладати гарячий виріб на дерев’яні ґратчасті лотки потрібно на ребро в один ряд, також не можна відправляти хліб “з пилу – з жару” в магазини, особливо в жаркий період. Батони і булки повинні продаватися в торговому залі з температурою не вище 20 градусів і укладатися на оброблені оцтом стелажі. Покупцям бажано купувати хліба трохи і зберігати в “дихаючих” тканинних мішечках у прохолодному місці. Вражений хліб в їжу вживати категорично не можна.

Також ми писали про те, у яких моторошних умовах випікають хліб на підприємстві у Вінницькій області.

А ось у відомому столичному супермаркеті продавали хліб із хробаками.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Оцініть цей матеріал 1 Зiрка2 Зiрки3 Зiрки4 Зiрки5 Зiрок
Loading...

Загрузка...
Загрузка...
Загрузка...

Останні Новини

Scroll Up

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: