Не дати раку шансів: ці продукти захищають від онкології

Не дати раку шансів: ці продукти захищають від онкології
Автор Желізняк Олександр в Новини/Правда про здоров'я

Експерти не перестають попереджати про шкідливість вживання в їжу продуктів, які можуть спровокувати розвиток онкологічних захворювань. Але при цьому, є маса продуктів, які в свою чергу активно борються з вільними радикалами і здатні запобігти появі онкології.

Про це розповідає НАРОДНА ПРАВДА з посиланням на healthystyle.info.

Loading...

Капустяні

Це може бути білокачанна капуста, ріпа, бруква, брокколі, брюссельська капуста і інші подібні продукти. У кожному з них містяться вітаміни С, В і К, магній, калій та інші корисні речовини. Все капустяні виробляють ферменти детоксикації, затримуючи тим самим появу раку і розвиток хвороби. До того ж вони активно нейтралізують дію канцерогенні речовин, які виникають в процесі смаження м’яса. Найбільшими перепонами капустяні корисні для профілактики раку легенів, простати і кишечника.

Ягоди

Практично у всіх ягодах міститься досить багато вітаміну С і клітковини. Найбільше елагової кислоти міститься в полуниці і малини. Саме вона захищає від раку шкіри, сечового міхура, легенів, стравоходу і грудей. А ось в чорниці багато вітамінів С і К, марганцю, флавоноїдів, стілбена – всі вони зменшують запалення. Багато антиоксидантів є і в журавлині. Загалом, все ягоди містять масу біологічно активних елементів, які ефективно захищають від раку і інших хронічних захворювань.

Яблука

Це цінне джерело клітковини, вітаміну С. А ще в яблуках є флавоноїди, що мають протизапальну дією. Завдяки корисним речовинам, яблука захищають клітини від ушкоджень і вбивають ракові клітини. Ті, хто систематично вживає яблука, рідше хворіє на рак легенів і кишечника.

Вишня

Цей плід – джерело вітаміну С, бета-каротину, клітковини, калію та інших антиоксидантів.

Цільнозернові продукти

Продукти з цільнозернового пшеничного і житнього борошна, цільнозернові вівсяні пластівці, ячмінь, цільнозернові кукурудзяні продукти, цільнозернові продукти з проса, гречка, коричневий і дикий рис – всі вони мають в своєму складі біологічно активні речовини, які захищають організм від раку. З’їдаючи 150-200 г житнього хліба, ми забезпечуємо організм половиною денної дози клітковини.

А ще проти раку успішно борються лляне насіння, всі цибульні рослини, кава, чай, гарбуз, салат, чилі, помідори. В якості профілактики онкології варто налягати на моркву, цитрусові, горіхи, гранати, дині, кавуни, гриби, сою та інші.

Нагадаємо, раніше лікарі назвали миючі засоби, які викликають рак.

Раніше  фахівцями WebMD були зібрані кілька симптомів, які пов’язані з онкологією. Людина може не здогадуватися, що чимось хворіє, але організм кожен раз подає їй різні сигнали.

Також повідомлялося, що американські вчені зробили революційне відкриття, яке дає надію на одужання онкохворим. Вони виявили особливий білок, який здатний запобігти розвитку онкологічних захворювань.

Джерело: Народна Правда
загрузка...
загрузка...
Загрузка...