Сила в правді

Навігація

Українцям назвали дешевші замінники “суперфудів”

в Новини/Правда про здоров'я

В Україні популярності набирають суперфуди – це наповнені вітамінами продукти, які на довгі роки можуть позбавити людину походів до аптек. До таких суперфудів належать чіа, золоті ягоди, ягоди годжі, хлорела, спіруліна, спельта, амарант, кіноа тощо.

Суперфуди можна вирощувати на власному городі. Гастрономічний скарб інків та ацтеків під назвою кіноа виявився двоюрідним братом звичайної лободи, розповідає НАРОДНА ПРАВДА із посиланням на ТСН.

Спіруліна – це природні вітаміни і їх можна вживати всім як альтернативу синтетичним вітамінам для зміцнення імунітету. Це найдавніші водорості, перетерті в порошок. Суміш має унікальний склад мінералів та вітамінів. Тут більше ніж у яблуках, молоці та овочах заліза, в 7 разів більше кальцію, ніж у молоці, у 10 разів більше калію, ніж в овочах, бета-каротину в 35 разів більше, ніж у моркви. Проблема в тому, що розрахунок поживних речовин йде на 100 грамів продукту. Сто грамів спіруліни – це ціла упаковка. З’їсти її чи будь-який інший суперфуд одномоментно неможливо та й не треба.

Тренер з правильного харчування Софія Рожко вчить людей їсти. Вона повторює непорушні постулати адептів здорового харчування: тільки правильний раціон може позбавити від хвороб серця та судин, шлунка і печінки, сформувати міцний імунітет. Суперфуди йдуть тільки в поміч.

“Вони не є панацеєю від усього. Якби людина поснідала в фастфуді, а пообідала чудо-пудінгом зі спіруліною або ягодами годжі, то дива не станеться. Спочатку у людини повинна бути система здорового харчування налагоджена і суперфуди допомогають позбутися застосування синтетичних вітамінів”, – розповіла спеціаліст.

Іншими словами суперфуди – харчові добавки, які потрохи додають у їжу.

При цьому біолог Дар’я Прокопик вважає, що будь-що не можна називати суперфудом. “Це маркетинг. Це придумали для того, щоби продавати”, – переконана вона.

За вмістом Омега 3, вітамінів А, Є і Д сало не поступається авокадо, але його ніхто не продає, як суперфуд. Суперфуд розфасований у маленькі коробочки через свою надціну. Середній ціновий рейтинг за кілограм виглядає так: амарант – 100 грн/кг, кіноа – 500 грн/кг, ягоди годжі – 680 грн/кг, чіа – 800 грн/кг, спіруліна – 970 грн/кг.

При цьому українська альтернатива коштує у рази дешевше. Так, льон майже еквівалентний чіа. Секрет полягає в тому, щоб дістати вітаміни – насіння треба подрібнити. Ягоди годжі легко замінити обліпихою, багатою на провітамін А. Кіноа у 30 разів – дешевшою гречкою. За поживністю та білковим складом вони однакові, коли їх зварити. В Італії гарбузове насіння вважають суперфудом і справжнім афродизіаком, а в Україні продають за копійки.

Його прівнюють з устрицями, тому що в ньому багатий вміст цинку і всім чоловікам радять споживати цинк, бо він потрібен для їхнього здоров’я. Саме для продовження роду потрібен цинк.

Нагадаємо, вчені назвали вікторіанську “дієту для бідних”  найефективнішою для людей, які прагнуть розпрощатися із зайвими кілограмами. Натуральні продукти, за словами фахівців, будуть максимально корисні для організму через вміст в своєму складі необхідних вітамінів і мікроелементів.

Раніше медики назвали гречку найкориснішою кашею для здоров’я. Саме гречка найбільш оптимально збалансована за амінокислотним складом, в ній багато білка, є залізо і багато інших корисних речовин.

Додамо, що фахівці назвали оптимальний “розмір” порцій їжі під час схуднення. Методика, за допомогою якої ви зможете розподілити порції, використовує звичайну людську руку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Загрузка...
Завантаження...
Завантаження...
Загрузка...

Останні Новини

Scroll Up

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: