Експерт розповів, чим небезпечний магазинний хліб

Експерт розповів, чим небезпечний магазинний хліб
Автор Желізняк Олександр в Новини/Соціальна правда

Хліб з магазину можна вважати відносно корисним тільки за умови, що він житній. Звичайний лише підвищує рівень цукру в крові, збільшує апетит і провокує створення нових жирових запасів.

Хоча пшениця є корисною, проте для промислової випічки використовують рафіноване борошно, що не містить вітамінів, пише портал “Нealthinfo“.

Loading...

“Високоякісне зерно часто йде на експорт. Для внутрішнього виробництва хліба беруть залишкове. Нерідко це зіпсована комахами пшениця, з цвіллю, хвора. На хлібозаводах таку пшеницю “розганяють” хімікатами і використовують для її обробки хлорку, щоб зробити максимально придатною для випічки хліба відповідно до техвимог”, – сказав експерт Олег Солнцев.

Протермінований хліб продають удруге – під виглядом сухарів. Крім того, свіжі вироби і здоба викликають залежність на рівні мозку. У подальшому це призводить до хвороб.

Найбільш безпечним, на думку Солнцева, є непухкий житній хліб з мінімальною кількістю домішок.

Джерело: Народна Правда