Сила в правді

Навігація

Щоб уберегтися від діабету, відмовтеся від цього продукту

в Новини/Правда про здоров'я

Японські вчені з’ясували, що часте вживання картоплі в будь-якому вигляді може викликати у людини діабет другого типу.

Про це повідомляє НАРОДНА ПРАВДА з посиланням на healthystyle.

Група вчених з японського Центру запобігання раку і захворювань серцево-судинної системи у місті Осаці провела аналіз десятків тисяч даних, зокрема способу життя тих пацієнтів, у яких за останній час був діагностований діабет цього типу.

З’ясувалося, що дуже багато з хворих віддають перевагу картоплі в своєму щоденному раціоні, при тому не важливо в якому вигляді – пюре, картопля-фрі і т. д.

До категорії шкідливих продуктів картопля віднесли в зв’язку з вмістом в ньому великої кількості крохмалю. Відзначається, що смачна бульба при цьому містить вкрай мало мінералів, вітамінів і волокон. Досить велика кількість вуглеводів є причиною підвищення ризику розвитку діабету. Крім того, в ході дослідження було виявлено, що крохмаль у гарячій картоплі організм засвоює набагато швидше. Як всі знають, картоплю-фрі їдять саме гарячою.

Статистичні дані продемонстрували, що люди, які протягом тижня їдять 7 порцій картоплі, на 33% підвищують ризик розвитку цукрового діабету в порівнянні з тими, хто протягом тижня їсть всього одну порцію картоплі. Лікарі рекомендують відмовлятися від щоденного вживання цього продукту, замінюючи його цільними злаками. Такий підхід дозволить на 12% знизити ризик розвитку захворювання.


Раніше НАРОДНА ПРАВДА розповідала, який продукт захистить від цукрового діабету.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Загрузка...
Завантаження...
Завантаження...
Загрузка...
Загрузка...

Останні Новини

Scroll Up

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: