Це серйозно: як неправильне заварювання чаю впливає на здоров’я

Ці наукові висновки китайським дегустаторам чаю були відомі сотні років

Це серйозно: як неправильне заварювання чаю впливає на здоров’я
Автор Романова Марі в Новини/Правда про здоров'я

Мільйони людей щодня п’ють десятки кухлів чаю, але лише деякі люди знають, що неправильне вживання цього напою здатне завдати шкоди організму.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА з посиланням на 24apteka, заварювати чай треба водою певної температури, також не можна давати йому довго стояти.

Loading...

Як пити чай не можна?

Експерти, а також китайські “чаєзнавці” кажуть, що листя необхідно заливати водою температури 80-90 градусів за Цельсієм. Чай містить корисні катехіни (потужний антиоксидант), кофеїн (дає енергію і бадьорість) і L-тіанін (розслабляє, не знижуючи при цьому концентрацію уваги). Погано тільки те, що 100-градусний окріп вбиває майже всі корисні компоненти – ми просто п’ємо воду зі смаком чаю.

Крім того, як кажуть експерти, чай варто пити майже відразу, через 15-30 хвилин. Через годину в ньому немає й сліду від корисних речовин. Більш того, напій насичується дубильними та іншими шкідливими сполуками від чайного листя. Завжди варто пам’ятати, що в деяких регіонах плантації чаю розташовані недалеко від вугільних електростанцій або промислових об’єктів. Через несприятливу екологічну обстановку часом у листя чаю потрапляють алюміній, кадмій і миш’як. Вся ця гидота накопичується в чаї, залишаючи лист при заварюванні в останню чергу. Таким чином, коли ви п’єте чай з заваркою через годину, можна сказати споживаєте отруту.


Нагадаємо, експерти радять для поліпшення сну і боротьби з безсонням, пити ряд корисних напоїв.

Джерело: Народна Правда
загрузка...
загрузка...