Сила в правді

Навігація
Головна Новини Як їсти м'ясо і не шкодити здоров'ю: опубліковано важливі поради

Як їсти м’ясо і не шкодити здоров’ю: опубліковано важливі поради

Існує багато причин для зменшення вживання м'яса

Як їсти м’ясо і не шкодити здоров’ю: опубліковано важливі поради
в Новини/Правда про здоров'я

Виконуюча обов’язки голови міністерства охорони здоров’я Уляна Супрун розповіла, як вживати червоне м’ясо без шкоди для здоров’я.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, до червоного м’яса належить: свинина, яловичина і баранина. Червоне м’ясо міститься також і в магазинних продуктах: ковбасі, копчених виробах, сосисках.

Користь від червоного м’яса

Це джерело заліза, цинку, багатьох незамінних амінокислот, а також таурину, карнітину, креатину і вітаміну В12. Ці сполуки ми повинні отримувати насамперед з їжі, а не з біологічно активних добавок.

Шкода від частого вживання червоного м’яса

Люди, які регулярно їдять великі порції червоного м’яса, магазинних ковбас частіше хворіють серцево-судинними захворюваннями, раком, передчасно вмирають. Надлишок м’яса в раціоні збільшує ризики виникнення раку товстої кишки, підшлункової залози і простати. М’ясо містить нітрозаміни і поліциклічні ароматичні вуглеводи (речовини, що володіють канцерогенною дією).

Супрун підкреслює, вживання такого м’яса щодня збільшує ризики виникнення раку товстої кишки на 18%. Риба і птиця такого впливу не надають.

Що важливо знати:

Сіалові кислоти червоного м’яса можуть сприяти зростанню пухлин. Надмірне вживання червоного м’яса пов’язане з великим ризиком високого тиску. Жирне м’ясо може сприяти розвитку атеросклерозу.

Як тоді зменшити ризики від вживання червоного м’яса

Лікарі радять вживати не більше 70 гр червоного м’яса в день. Також не бажано вживати його кожного дня.

Намагайтеся по можливості звести на мінімум вживання ковбас, сосисок – не частіше 3 разів на тиждень.

Запікайте, тушкуйте і відварюйте червоне м’ясо.

Розбавляйте м’ясо рослинною їжею.

Займайтеся спортом.

Нагадаємо, раніше медики розповіли, чому жінкам не варто зловживати м’ясною продукцією та чіпсами.

Через антибіотики, якими годують птицю, м’ясо може шкодити людському організму. Британські журналісти підрахували, що вже через 30 років через цю проблему щорічно гинутимуть 10 мільйонів чоловік в світі, а стійкість до антибіотиків обійдеться світу в 100 трильйонів доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Загрузка...
Загрузка...
Загрузка...

Останні Новини

Scroll Up

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: