Дієта проти раку: лікар-онколог розповів, які продукти потрібно терміново викинути

Здоров'я багато в чому залежить від дієти і способу життя, який веде людина

Дієта проти раку: лікар-онколог розповів, які продукти потрібно терміново викинути
Автор Романова Марі в Новини/Правда про здоров'я

До утворення злоякісних пухлин приводять в тому числі три звички: малорухливий спосіб життя, куріння/зловживання алкоголем та нездорове харчування.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, таку заяву зробив кандидат медичних наук, доцент кафедри онкології та медичної радіології Дніпровської медичної академії Віталій Машталер, пише Інформатор.

Loading...

В ефірі “Інформатор 107,3 FM” медик дав рекомендацію щодо продуктів харчування – від чого варто відмовитися, а що, навпаки, треба вживати, щоб не хворіти.

Що потрібно додати в свій раціон

Рослинна їжа – знижує ризики раку товстої кишки.

М’ясо птиці – воно корисніше свинини або яловичини. При цьому його (м’ясо птиці) не варто вживати частіше трьох разів на тиждень.

Рослинна олія – за словами медика, не варто вживати тільки розрекламовану оливкову олію, можна вживати і рослинні масла.

Риб’ячий жир і помідори – останні це профілактика деяких видів раку.

Від чого потрібно відмовитися

Щоденного вживання м’яса або риби. М’ясо, радить Машталер, варто включати в раціон три рази в тиждень, а рибу – 3-4 рази в тиждень. Пам’ятайте, що м’ясо збільшує ризик раку товстої кишки, підшлункової залози.

Намагайтеся обійтися без жирної їжі і міцного алкоголю. Така “дієта” може призводити до злоякісних утворень не тільки шлунково-кишкового тракту, але і ротової порожнини, молочної залози, передміхурової залози. Горілка, додав Машталер, впливає на пухлини верхніх відділів стравоходу та на пухлини так званих антральних відділів (нижня третина шлунка)

Перегляньте погляди на копченості та ковбаси – такі продукти містять в собі величезну кількість жирів, отруйних речовин.

Нагадаємо, дієтолог Світлана Фус розповіла про те, що для правильного і збалансованого харчування, потрібно провести ревізію холодильника. Часто людина не встигає купити продукти або придумати щось корисне після робочого дня, тому ми відкриваємо холодильник і вибираємо з того, що там є. Найчастіше в хід йдуть консерви, майонез, кетчуп, ковбаса, пельмені і сосиски.

Виконуюча обов’язки міністра охорони здоров’я Уляна Супрун розвіяла стійкі міфи про вакцинацію – про те, що щеплення начебто викликають аутизм, а у вакцинах міститься “отрута”, що викликає рак.

Хочете читати новини в іншому форматі?
Підписуйтесь на телеграм-канал НАРОДНА ПРАВДА
Підписатись можна ТУТ
Джерело: Народна Правда
загрузка...
загрузка...