Шкода цукру: чому потрібно назавжди відмовитися від солодкого

Чому краще утриматися від вживання цукру

Шкода цукру: чому потрібно назавжди відмовитися від солодкого
Автор Романова Марі в Новини/Правда про здоров'я

Дієтолог Олена Кален перерахувала головні небезпеки зловживання цукром, серед яких: рак і хвороба Альцгеймера.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, цій темі вона присвятила пост в Instagram.

Loading...

Так, за її словами, любителі цукру мають проблему із зайвою вагою – цукор, потрапляючи в кров, провокує різкий стрибок інсуліну. Він стимулює відкладення жиру.

Кален також додала, що цукор живить всі клітини в тілі, в тому числі і ракові клітини. Для їх поділу, додала експерт, необхідно багато енергії, а надлишок глюкози з цукру є її джерелом.

Крім того, цукор б’є по печінці та серцю – надлишки цукру призводять до ожиріння печінки, яка не може за один раз переробити велику кількість глюкози. Вона перетворюється на жир, сечову кислоту і тригліцериди. Надлишок тригліцеридів збільшує ризик розвитку захворювань серцево-судинної системи.

Дієтолог також стверджує, що постійне вживання цукру негативно впливає на роботу мозку, знижуючи когнітивні здібності, провокуючи ранню старечу деменцію.

Варто також знати, що високий рівень глюкози в крові стимулює постійну роботу клітин. Тим самим вони швидше виснажуються, а людина постійно відчуває втому.

Нагадаємо, дієтологи розповіли, яким чином уникнути зайвої ваги і при цьому не відмовляти собі в улюблених стравах.

Дієтологи також пояснили, як вівсянка заважає схудненню.

Хочете читати новини в іншому форматі?
Підписуйтесь на телеграм-канал НАРОДНА ПРАВДА
Підписатись можна ТУТ
Джерело: Народна Правда
загрузка...
загрузка...