Як запобігти інсульту: вчені розповіли, фрукти та овочі яких кольорів потрібно купувати

Потрібно включати у свій раціон різноманітні фрукти та овочі, але ці особливо

Як запобігти інсульту: вчені розповіли, фрукти та овочі яких кольорів потрібно купувати
Автор Романова Марі в Новини/Правда про здоров'я

Голландські вчені провели дослідження і встановили, м’якоть яких овочів і фруктів здатна запобігти інсульту.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це пише Med2.

Loading...

Фахівці класифікували овочі і фрукти по колірних групах:

  • Зелені (листові овочі, капуста, салат).
  • Помаранчеві/Жовті (цитрусові фрукти).
  • Червоні/Фіолетові (помідори, баклажани, перець).
  • Білі (55% групи становлять яблука і груші, дослідники також включили в цю групу банани, цвітну капусту, цикорій, огірок, але не картоплю).

Незважаючи на те, що вчені не змогли встановити конкретний взаємозв’язок між інсультом і кольором овочів і фруктів, “біла” група показала, що у її любителів ризик цього захворювання на 52% нижче.

Зазначимо, як відомо, яблука і груші містять велику кількість дієтичного волокна і флаваноїд (кверцетін). Вчені припускають, що останній відіграє позитивну роль при таких станах, як артрит, серцеві проблеми, тривога, депресія, втома і астма.

Нагадаємо, вчені Університету Анже у Франції повідомили, що інсульт більше загрожує тим, хто часто працює більше 10 годин на добу.

Апельсиновий сік корисний для здоров’я, це довели нідерландські вчені, завершивши 10-річне спостереження за 35 тис. добровольцями. Вживання соку з даного плоду знижує ризик інсульту і хвороб серця на 24 і 12-13% відповідно.

Джерело: Народна Правда