Продукти, які не можна розігрівати у мікрохвильовій печі

Вони повністю втрачають свої корисні властивості і навіть можуть стати небезпечними для організму

Продукти, які не можна розігрівати у мікрохвильовій печі
Автор Желізняк Олександр в Новини/Правда про здоров'я

Ми звикли розігрівати їжу в мікрохвильовій печі: це швидко, просто і зручно. Однак існують продукти, які не слід підігрівати з використанням цього обладнання, тому що вони повністю втрачають свої корисні властивості і навіть можуть стати небезпечними для організму.

Про це повідомляє НАРОДНА ПРАВДА з посиланням на “twnews”.

Loading...

Кисло-молочні продукти

Такі продукти краще не розігрівати в мікрохвильовій печі. Справа в тому, що молоко згорнеться і скисне. Це відбувається з усіма видами кисломолочної продукції. Крім того, у складі таких продуктів є корисні для травлення біфідобактерії.

Зелень

Петрушка, кріп, шпинат, кінза – цю та іншу зелень не можна розігрівати в мікрохвильовій печі. Від цього всі корисні властивості будуть губитися. Більш насиченим стає вплив нітратів, які містяться в зелені. До того ж подібні продукти, розігріті в мікрохвильовці, здатні викликати отруєння і розлад шлунка.

Гриби

В ідеалі гриби потрібно їсти відразу після приготування. Однак ми розуміємо, що це не завжди можливо зробити, тому люди змушені гріти страви з цим продуктом у мікрохвильовці. Але це призводить до того, що гриби стають абсолютно марні – білки в їх складі руйнуються, утворюються здуття і важкість у животі.

Яйця

Це справжня протеїнова бомба – яйця категорично не можна розігрівати в мікрохвильовій печі. Вся справа в тому, що підігрів такого продукту буде вивільняти токсини, шкідливі для травлення людини. Крім того, при їх розігріванні відбувається виділення водяних парок. Якщо продукт знаходиться в оболонці, то створюється внутрішній тиск, який може призвести до вибуху. При цьому не завжди яйця вибухають в мікрохвильовці. Можливо таке і в момент, коли їх вже дістали.

Яловичина

Розігрівати в мікрохвильовій печі яловичину – це підвищення вмісту канцерогену. До того ж змінюється структура молекул протеїнів, жирів, вітамінів у продукті.

Курка

Треба зауважити, що розігрівати в мікрохвильовій печі білкові продукти в принципі не варто. Це стосується і курячого м’яса в тому числі. Його білкова структура змінюється, що може призвести до розладу шлунку. Гріти треба так, щоб м’ясо було теплим рівномірно всередині і зовні, а мікрохвильовка не дозволяє такого зробити. В результаті неправильна структура позбавляє продукту всякої цінності і призводить до проблем з травною системою.

Картопля

Тут теж не все так гладко, як може здатися. Картопля буде зовсім інакше засвоюватися після того, як ви її розігріли в мікрохвильовці. Крохмаль розпадається і призводить до відкладення жирів. Тому краще їсти її холодною або ж гріти в духовці.

Заморожені продукти

Зрозуміло, ми хочемо полегшити собі життя і кладемо заморожені продукти в мікрохвильовку, щоб збільшити швидкість розморожування. Але цього робити не варто. Особливо це стосується ягід, наприклад, полуниці, вишні або журавлини. Вся справа в тому, що у мікрохвилі знищаться до 60% вітаміну С та інших корисних речовин, що зробить продукт абсолютно безглуздим. В ідеалі їх треба розморожувати під впливом кімнатної температури.

Нагадаємо, незважаючи на стійкий міф про те, що «їсти після 18 годин шкідливо», сучасні дієтологи попереджають, лягати спати на порожній шлунок шкідливо для психічного здоров’я. Почуття голоду створює стрес для організму, посилюючи занепокоєння, що перешкоджає повноцінному відпочинку. Які продукти можна вживати перед сном.

Раніше експерти назвали продукти, які ефективно спалюють жир, прискорюючи схуднення.

Джерело: Народна Правда
загрузка...