Відомий дієтолог Олена Кален озвучила головні правила для ефективного схуднення.
Як передає НАРОДНА ПРАВДА, відповідний пост вона опублікувала у себе на Instagram.
Всього експерт дала три поради і їх дуже легко дотримуватися.
Головні правила для ефективного схуднення
Відстежте причини переїдання
За словами Кален, люди набирають вагу від систематичного переїдання. Простежте моменти, коли зайвий раз тягнетеся за перекусом. Почніть більш усвідомлено підходити до прийомів їжі. “Не варто їсти перед телевізором або уткнувшись в телефон. Є ризик пропустити момент втамування голоду і продовжити жувати автоматично”, – коментує дієтолог.
Харчуйтеся збалансовано
Надмірне вживання фаст-фуду, солодощів і солодких напоїв, пояснює експерт, подразнює шлунок і призводить до відчуття “весь час хочу їсти”. Вживайте більше свіжих овочів, фруктів і продуктів, які не містять у собі порожні калорії.
Не голодуйте
Якщо людина голодна, але відмовляється від їжі, її організм починає робити запаси. Вага йде неохоче і повільно. Ключове правило на шляху до стрункості — їсти при перших ознаках голоду і до моменту його вгамування.
Нагадаємо, для ефективного схуднення експерти з харчування радять використовувати дієту Шість пелюсток. Вона має ряд переваг, що дозволяють схуднути швидко і без шкоди для здоров’я. Дієта Шість пелюсток — монодієта, яку необхідно дотримувати протягом шести днів, вживаючи щодня один і той же вид продуктів. Автором дієти є шведський дієтолог Анна Йоханссон. Вона пропонує візуальне складання меню, оформлене у вигляді квітки — кожному пелюстку відповідає день і основний продукт, який ви будете вживати в цей день.
Система роздільного харчування, на яку переходять все більше любителів різних дієт, забороняє одночасно вживати білки і вуглеводи, білки і кислоти, білки та жири, є відразу два різних білкових продукту, змішувати в їжі крохмаль з цукром, а ще поєднувати з іншими продуктами молоко, кавун і диню. Прихильники цієї дієти кажуть, що при вживанні змішаної їжі процес розщеплення ферментами гальмується, що призводить до бродіння, гниття їжі всередині та інтоксикації організму. Чи насправді корисна система роздільного харчування?