У нинішньому році прогнозується підвищення врожайності промислового яблука.
Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це журналісту УНН розповів голова громадської спілки “Асоціація садівників, виноградарів та виноробів України” Володимир Печко.
За його словами, очікується близько 800 тисяч тонн врожаю.
“Урожай сортового яблука, який піде на полиці в цьому році може коригуватися близько 800 тисяч тонн. У минулому році було близько 700 тисяч тонн”, — зазначив Печко.
За словами експерта, такий урожай пояснюється сприятливими погодними умовами та відсутністю катаклізмів, які могли негативно вплинути на врожайність яблук.
“Не було глобальних заморозків в період цвітіння, не було граду, в деяких регіонах були, але незначні”, — пояснив голова громадської спілки “Асоціація садівників, виноградарів та виноробів України”.
Нагадаємо, в Україні ціни на овочі та фрукти в нинішньому році виявилися істотно вище, ніж у минулому. Експерти називають негоду причиною високих цін на сезонні овочі та фрукти. Весняні холоди вплинули на кількість і якість практично все, що вирощується на грядці. Погіршили ситуацію і опади.
Червневі дощі виявилися згубними для фермерських господарств Західної та Південної України. З цієї причини відбулося стрімке подорожчання картоплі на початку літа – збір врожаю довелося призупинити, а, коли його відновили, виявилося, що більша його частина зіпсувалася. Звичайно, це вплинуло на ціни.
Також, вчені з Технологічного університету австрійського Граца прийшли до висновку, що більшість людей неправильно їдять яблука. Дослідники стверджують, що до 90 відсотків корисних речовин зосереджені в серцевині цього фрукта, і тому бажано з’їдати яблуко разом з огризком — цілком.
У яблуках містяться корисні для шлунково-кишкового тракту мікроорганізми — пробіотики. В одному яблуці може міститися до 100 мільйонів різних бактерій.