Правильне харчування восени: що потрібно їсти

Що потрібно їсти восени.

Правильне харчування восени: що потрібно їсти
Автор Желізняк Олександр в Новини/Правда про здоров'я

Правильне харчування восени передбачає підготовку до сезону застуд та інфекцій, які будуть вражати слабкий імунітет. Тому так важливо підготувати свій організм до сезонних хвороб.


Про це повідомляє НАРОДНА ПРАВДА.

Loading...

Незважаючи на пору року ваш раціон завжди має бути правильним та збалансованим. Зміна пори року привносить до вашого харчування певні зміни. З наближенням осені треба забезпечити свій організм всіма необхідними вітамінами для підвищення супротиву сезонним інфекціям.

Так восени рекомендується вживати чай. Напій багатий на флаваноїди, антиоксиданти, улун знижує рівень цукру в крові та покращує обмін речовин. Чорний чай, завдяки кофеїну допомагає підбадьоритись, а трав’яний – заспокоїтись та зігрітисть.

М’ясо та риба, завдяки великому вмісту білка, убереже від хвороб. Вітаміни, якими багаті ці продукти зміцнить імунітет.

Яблука містять пектин, який знижує рівень поганого холестерину. Також вони багаті на вітаміни. Їх рекомендують вживати для запобігання розвитку раку легень, товстої кишки, печінки, молочної залози та дозволяють схуднути.

Оливкова олія убереже від хвороб завдяки своєму надзвичайно корисному складу: мононасиченим жирам, вітаміну Е, антиоксидантам.

Горіхи та насіння містять жирні омега-3 кислоти, білок. Вживаючи горіхи ви попереджаєте ризики розвитку більшості хвороб, у тому числі, і захворювань серцево-судинної системи. Вони позитивно впливають на рівень холестерину, захищають стінки артерій, зміцнюють кістки, допомагають схуднути.

Квасоля, боби, горох, сочевиця багаті фолієвою кислотою, кальцієм, залізом, калієм, цинком, антиоксидантами, складними вуглеводами і білком. Такий склад зміцнює здоров’я.

Ягоди є джерелом вітамінів і клітковини, містять багато антиоксидантів, має антоціанін, який збільшує дію вітаміну С та блокує пошкодження, викликані раковими клітинами.

Нагадаємо, фахівці розвіяли основні міфи про здорове харчування, які незмінно є в практиці відомих дієтологів. Однак безліч досліджень вчених доводить, що всі вони є не більше ніж, стійкі стереотипи. Як, приміром, твердження про шкоду цукру, дробне харчування і про те, що сніданок повинен бути основним прийомом їжі за день.

Джерело: Народна Правда
загрузка...
загрузка...