Лікарі виявили смертельну небезпеку улюблених напоїв

Вживання соків і газованих напоїв підвищує ризик захворювання на рак

Лікарі виявили смертельну небезпеку улюблених напоїв
Автор Желізняк Олександр в Новини/Правда про здоров'я

Французькі лікарі в ході проведеного експерименту з’ясували, що сік і газовані напої навіть в невеликих кількостях можуть провокувати розвиток онкологічних захворювань.
Як передає НАРОДНА ПРАВДА, наукова робота медиків опублікована на сайті British Medical Journal.

У дослідженні взяли участь більше ста тисяч жителів Франції, середній вік яких становив 42 роки. Їх розпитали про раціон і харчування, також враховувалися такі фактори, як вік, стать, освіта, захворюваність на рак у родичів, фізична активність і наявність шкідливих звичок, зокрема куріння.

Loading...

В результаті фахівці змогли встановити зв’язок між вживанням ста мілілітрів цукровмісного напою, включаючи стовідсотковий фруктовий сік, і підвищенням ризику розвитку онкологічного захворювання на 18 відсотків, а раку грудей – на 22 відсотки.

При цьому медики зазначили, що їм не вдалося з’ясувати, чи є якась інша прихована проблема зі здоров’ям причиною розвитку онкології – необхідно провести широкомасштабне дослідження.

Нагадаємо, пакетовані соки, крім природної фруктози, містять в собі велику кількість цукру і органічних кислот, які туди додають штучно. Багато виробників не скупляться додавати у сік різні стабілізатори і ароматні компоненти, щоб прикрасити смак того концентрату з якого робиться напій.

Додамо, що  вчені виявили в рослинах з’єднання, яке допомагає відстрочити старість і омолодити клітини. Нікотинамід мононуклеотид зустрічається в брокколі, капусті, огірках і соєвих бобів едамаме. Нещодавно співробітники медичної школи Вашингтонського університету виявили в овочах речовина, яка допоможе відстрочити старість і омолодити клітини.

Додамо, що домашні соки є найбільш корисними та поживними для організму. Втім, існують такі комбінації фруктів і овочів, які несуть в собі максимальну користь. Зокрема, мова йде про сік з буряка, моркви і яблука. 

Джерело: Народна Правда