Як змінилися ціни на продукти у 2019 році: невтішна статистика

Найбільше подорожчали яблука

Як змінилися ціни на продукти у 2019 році: невтішна статистика
Автор Романова Марі в Економічна правда/Новини

У Державній службі статистики перерахували продукти, які з початку року найбільше змінилися в ціні.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це йдеться у сюжеті “Сніданок з 1+1“.

Loading...

Які продукти подорожчали/подешевшали в Україні

Істотно подорожчали в Україні яблука та картопля – більш ніж на 80%. Також додали в ціні крупи (гречка і пшоно).

Одночасно з цим вартість цибулі зменшилася наполовину – до майже 9 гривень за кілограм, а буряк подешевшав на третину. Також значно впали в ціні морква і яйця.

Зазначимо, яблука подорожчали мінімум вдові, якщо порівнювати з минулим роком. Однією з причин є неврожай. У минулому році добірні яблука можна було купити за три гривні за кілограм. Нова ціна – вже 9.

Як повідомлялося раніше, Україна знаходиться в десятці країн, громадяни яких витрачають на продукти більше всіх. Всьому виною не тільки високі ціни, але і дуже низькі зарплати. Наприклад, українці в 2016 році витратили на їжу 38% своїх доходів. Для порівняння, в Білорусі на продукти витрачають 36,2%, в Росії – 29,9%, в Угорщині – 18,3%, у Польщі – 16,5%, у Німеччині – 10,6%, а в США витрачають на їжу тільки 6,3% своїх доходів.

Джерело: Народна Правда
загрузка...