Вчені з Канади заявили, що вживання соєвого білка знижує рівень “поганого” холестерину на 3-4%, що значно зменшує ймовірність атеросклерозу, а отже – інфарктів та інсультів.
Про це повідомляє НАРОДНА ПРАВДА з посиланням на MedikForum.ru.
Так, співробітники лікарні Сент-Майклс у Торонто здійснили мета-аналіз більше 40 досліджень, в яких вивчався вплив сої на серце.
Виявилося, що соєвий білок здатний ефективно оздоровлювати серце завдяки зниженню рівня “поганого” холестерину.
“Ми виявили, що соєвий білок при будь-якій дієті знижує рівень холестерину ЛПНЩ у дорослих пацієнтів на 3-4%. Ця кількість здається невеликою, але в реальності вона досить значна”, – зазначили вчені.
Вони підкреслили, що за умови повної заміни м’яса соєвим білком зниження рівня “поганого” холестерину може становити цілих 20%.
Як відомо, надлишок холестерину ЛПНЩ пов’язаний з підвищеним ризиком розвитку атеросклерозу і його наслідків у вигляді інфаркту та інсульту.
Нагадаємо, раніше вчені назвали напій, який допомагає знизити ймовірність передчасної смерті.