Відомий лікар розповів про смертельну небезпеку бананів, які ми звикли вважати корисними для здоров’я та розповів чому цей небезпечний продукт не можна давати своїм дітям.
Про це повідомляє НАРОДНА ПРАВДА.
Лікар Григорій Конев розповів, що банани, які потрапляють до нашої країни, з метою продовження строку зберігання обробляють хімічними речовинами. Ці речовини не просто шкідливі для здоров’я людини, вони є канцерогенними. В першу чергу від них можуть постраждати найуразливіші верстви населення, це діти та люди похилого віку.
Ступінь небезпечності плоду залежить від хімічних речовин, якими він був оброблений та способу транспортування.
Для поліпшення здатності бананів довго зберігатися, а також ставати солодше їх обробляють хімікатами Е230, Е231 і Е232, що містять фенол.
Останнім є надзвичайно отруйним та навіть у незначних кількостях може спричинити страшні наслідки.
Він порадив перед вживанням продукту, ретельно його мити, а дітям до трьох років взагалі їх не давати.
Нагадаємо, група дослідників з Великобританії і США знайшла зв’язок між харчовими звичками і смертністю. Виявляється, майже половина всіх смертей від інфаркту, інсульту й діабету безпосередньо пов’язана з тим, що ми їмо.
Додамо, білий хліб, який вживається з жирною їжею, заважає її перетравленню і провокує спазми і запальні процеси в шлунково-кишковому тракті. Такий же ефект спостерігається при поєднанні хлібобулочних виробів з грибами.