Вчені з міжнародного наукового колективу, створеного працівниками Університету Міннесоти та Оксфордського Університету, у результаті проведення ряду тривалих та складних досліджень, встановили, який продукт харчування є найшкідливішим для здоров’я людини та екології.
Про це повідомляє НАРОДНА ПРАВДА.
Вони дійшли висновку, що м’ясо не лише шкодить здоров’ю, а й завдає великих проблем екології, особливо під час його виробництва.
Фахівці відзначають, що виробництво м’яса дуже шкодить навколишньому середовищу та супроводжується екологічними збитками.
Згідно спеціальному індексу, який був розроблений науковцями, найшкідливішим є червоне м’ясо.
У той же час найбезпечнішими продуктами вони визнали фрукти, овочі, цільнозернові злаки, оливкове масло та горіхи.
Нагадаємо, вчені розробили рецепт “розумного” хліба, який допоможе знизити рівень цукру в крові. Такого ефекту досягли завдяки додаванню в продукт полби – різновиду пшениці. Хімічний склад цього злаку нормалізує рівень цукру за рахунок низького глікемічного індексу і мінімального вмісту крохмалю.