Прихильники здорового харчування знають про користь кефіру, проте вживати овочі щодня важливіше, адже це джерело клітковини.
Як повідомляє НАРОДНА ПРАВДА, про це у Facebook написала консультант з харчування Марина Середа.
Клітковина, джерелом якої є овочі, важлива для здорового функціонування організму людини. Це харчові волокна, різновид складних вуглеводів. Клітковина входить до складу міжклітинної оболонки рослин, міститься в зовнішніх шарах зерен і насіння, які в процесі очищення видаляються.
Харчові волокна не перетравлюються і не засвоюються організмом. За це їх називають «безкоштовними речовинами». Проте клітковина виконує дуже важливу функцію в організмі. Вона допомагає травній системі переробляти їжу і сприяє її засвоєнню.
Клітковина також здатна виводити токсини.
Без клітковини в здоров’я можуть бути збої: відчуття дискомфорту після їжі, повільне настання почуття насичення, уповільнення травлення, здуття.
Це все в цілому може призвести до набору зайвої ваги, тому що кишечник забруднюється, імунітет послаблюється, в організмі починаються запальні процеси, може з’явитися головний біль.
Зазначимо, взимку, коли закінчується сезон свіжих овочів і різноманітної зелені, потрібно вводити до раціону коренеплоди та квашені продукти. Саме вони допоможуть урізноманітнити дієту овочами і попередити авітаміноз.