Чому смажити на салі корисно для здоров’я: медики пояснили

При смаженні сала не утворюються речовини, що викликають рак

Чому смажити на салі корисно для здоров’я: медики пояснили
Автор Желізняк Олександр в Новини/Правда про здоров'я

Смажити на оливковій або соняшниковій олії шкідливо для здоров’я, краще для приготування їжі використовувати свиняче сало.

Як повідомляє НАРОДНА ПРАВДА із посиланням на Голос, такого висновку дійшли британські вчені.

Loading...

Справа в тому, що під час нагрівання олії виділяють речовин, чий вплив на організм підвищує ризик хвороб серця, пригнічення мозкових функцій і розвитку раку.

Вчені стверджують, що в їжі, приготовленої на соняшниковій або оливковій олії, міститься в 200 разів більше токсичних речовин, небезпечних для здоров’я.

При цьому дослідники заявляють, що при смаженні сала не утворюються речовини, що викликають рак.

Крім того, за словами вчених в дієтичному м’ясі холестерину більше, ніж в салі. Зокрема в яловичій печінці міститься до 400 мг холестерину, а в салі – близько 100 мг.

Раніше дієтологи розповіли, які хвороби лікує сало та кому варто включити його до щоденного раціону для збереження свого здоров’я. Сало містить багато вітамінів (А і Е, групи В) та поживних речовин, а також селен. Воно здатне виводити токсини з організму. Цей продукт можна вживати навіть у сирому вигляді, оскільки гельмінти у ньому не живуть.

Джерело: Народна Правда
загрузка...