Кому і чому потрібно їсти червоне мясо

В раціоні повинні бути і легке куряче м'ясо і червоне: свинина, яловичина

Кому і чому потрібно їсти червоне мясо
Автор Романова Марі в Новини/Правда про здоров'я

М’ясо червоних сортів при частому вживанні негативно позначається на фігурі, але повністю відмовлятися від нього не можна.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це кореспонденту ГолосUA розповіла лікар-дієтолог Людмила Бабич.

Loading...

Зазначимо, червоне м’ясо вважається важким для перетравлення, дуже жирним і калорійним. Крім того, це джерело шкідливого холестерину.

«Багато пацієнтів, які намагаються скинути вагу, відмовляються від червоного м’яса і переходять на пісні, дієтичні сорти. Це дійсно має сенс, адже калорійність раціону падає ледь не вдвічі. Але і кидатися в крайності теж не варто, адже разом з червоним м’ясом, ми позбавляємо себе цілої групи поживних речовин і важливих мікроелементів”, – каже лікар.

За її словами, в раціоні повинні бути і легке куряче м’ясо і червоне (свинина, яловичина). Бабич стверджує, що легкі шматочки свинини або яловичини (без жиру) не набагато калорійніший за курку. Але при цьому червоне м’ясо містить в три рази більше заліза, яке легко засвоюється організмом, і в 3-4 рази більше цинку, який відповідає за опірність хворобам.

Щоб рівень холестерину не зашкалював, не зловживайте жирною свининою і яловичиною, особливо смаженою. М’ясо краще тушкувати, запікати і відварювати.

Британські дослідники прийшли до висновку, що вживання недоготовленного курячого м’яса може спровокувати розвиток синдрому Гійєна-Барре, який призводить до гострого нервово-м’язового паралічу.

Джерело: Народна Правда
загрузка...