Лікарі назвали продукти, що захищають від інфекції

Раціон, багатий на виноград, жирну рибу, листові овочі і авокадо, не дасть шансу жодним інфекціям

Лікарі назвали продукти, що захищають від інфекції
Автор Кравченко Станіслав в Новини/Правда про здоров'я
Хочете читати новини в іншому форматі?
Підписуйтесь на телеграм-канал НАРОДНА ПРАВДА
Підписатись можна ТУТ

Медики з Індії назвали  продукти, які здатні захистити від інфекції. Серед  запропонованих варіантів є вживання винограду, жирної риби, листових овочів і авокадо.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це повідомляє UkrHealth. 

Loading...

Серед антиоксидантів, присутніх у винограді, мають місце флавоноїди і антоціаніни, які допомагають організму боротися із запаленням, знижують при цьому ризик розвитку цукрового діабету, запобігаючи захворюванню очей і зміцнюючи здоров’я серця.

Склад продукту підсилює імунітет, що пов’язано з мінімізацією ймовірності підхопити простудні та інфекційні недуги. Листові овочі багаті фітохімічними речовинами, такими як каротиноїди, що ведуть боротьбу з окислювальним стресом та інфекціями.

Жирна риба, серед якої лосось, сардини, скумбрія і оселедець, є відмінним джерелом Омега-3-поліненасичених жирних кислот, що прямим чином впливає на стан судин і кровопостачання всього тіла. Якщо їх недостатньо, то починаються зміни практично у всіх органах і тканинах: серце, печінки, нирках, кістках і м’язах, що згодом здатне проявиться інфарктом, інсультом, гіпертонічною хворобою, дистрофічними процесами в хребті і суглобах, що відбувається на тлі посилення запальних процесів.

Ще один продукт-захисник від інфекцій – авокадо, так як плід багатий каротиноїдами, токоферолами, магнієм, калієм, волокнами, що ведуть боротьбу з патологічними процесами.

Медики з Індії включили в список і зелений чай за рахунок його потужних протизапальних властивостей.

Нагадаємо, вчені Єльського онкологічного Центру провели дослідження, в результаті якого їм вдалося знайти продукт, який захищає організм людини від всіх видів раку. Американські дослідники стверджують, що вживання всього двох жмень горіхів в тиждень здатне оздоровити людину і врятувати його від самого поширеного на сьогоднішній день захворювання, яке нерідко називається невиліковним.

Нагадаємо, раніше дієтологи розповіли про продукти, які значно посилюють імунітет.

Нагадаємо також, українська дієтолог Катерина Толстікова розповіла, чим так корисна зелень – кріп, петрушка, кінза, рукола, шпинат – для нашого організму і як її краще вживати, щоб отримати найбільшу користь для здоров’я. Адже спектр корисних властивостей зелені –  від запобігання пародонтиту до профілактики онкології.

Джерело: Народна Правда
загрузка...
загрузка...