Ці сім видів хліба допоможуть схуднути

Дієтологи розповіли, коли вживання хліба не загрожує зайвими кілограмами

Ці сім видів хліба допоможуть схуднути
Автор Желізняк Олександр в Новини/Правда про здоров'я

У прагненні схуднути багато хто  насамперед починає обмежувати себе у вживанні мучного і виключає хліб. Про те, чи варто категорично позбавлятися від хліба, розповіли дієтологи.
Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це повідомляє fitforfun.de.

Хлібобулочні вироби з пшеничного борошна ніякої користі організму не принесуть: в них практично відсутні клітковина і поживні речовини, а шкідливих вуглеводів хоч відбавляй. Але є й інші, «дієтичні» види хліба з масою корисних мікроелементів.

Loading...

Цільнозерновий

В такому хлібі є високоякісний білок, набагато більше вітамінів, мінералів і харчових волокон, ніж у пшеничному. Ще він відрізняється меншим вмістом вуглеводів і калорій.

Свою популярність цільнозерновий хліб отримав завдяки наявності кремнію, який налагоджує роботу сполучної тканини, надає міцність і еластичність стінкам судин.

Житній

З ним можна забути про голод. Як відмінне джерело мінералів, житній хліб надовго забезпечує ситість.

Вживання житнього хліба позитивно впливає на рівень цукру в крові: при розщепленні продукту він виявляється значно меншим, ніж після поїдання інших видів мучного.

Зерновий

Відмітна риса зернового хліба – його можна приготувати без борошна, дріжджів, соди і глютену.

В якості інгредієнтів використовують висівки, насіння соняшнику, льону, чіа, сезаму, кмин і горіхи. Вони насичують організм клітковиною, корисними жирними кислотами, мають антиоксидантну та протизапальну дію.

Хліб з пророщеного зерна

Цей борошняний продукт готують із зерен, що вже почали проростати. А пророщене зерно – це подвійна порція поживних речовин, які ще й засвоюються набагато швидше.

В такому хлібі є кальцій, магній, фосфор, залізо, цинк, вітаміни А і С, амінокислоти і клітковина. Дослідження шведських фахівців показало: в коржиках, що на 50% складаються з пророслого зерна, в три рази більше фолієвої кислоти, ніж в звичайному хлібі.

Мультизернові

У рецептурі такого хліба повинні бути 3 і більше видів зерна і продуктів їх переробки. Найбільш корисними вважаються вироби з цільними злаками.

Хліб на заквасці

Закваска для хліба – продукт природної ферментації борошна, отриманий в результаті бродіння. Виникаючі в процесі дозрівання хлібного тесту пробіотики позитивно впливають на травлення і роботу кишківника.

Хліб на заквасці має низький глікемічний індекс, що доводить його безсумнівну користь для тих, що худнуть.

Вівсяний хліб без глютену

Завдяки вмісту великої кількості білка і клітковини, заліза, магнію, вітаміну В1, цей вид хліба – знахідка для прихильників безглютенового харчування і бажаючих схуднути.

Нагадаємо, для ефективного схуднення важливо застосовувати комплексний підхід, дієтологи порадили, на що звернути увагу.

Раніше дієтолог розповів про простий шлях схуднення, який за лічені дні дозволить без виснажливих дієт і тренувань позбавитися від зайвої ваги. Правильні ранкові звички, ніби склянки теплої води натщесерце, дозволять отримати хорошу фігуру.

Хочете читати новини в іншому форматі?
Підписуйтесь на телеграм-канал НАРОДНА ПРАВДА
Підписатись можна ТУТ
Джерело: Народна Правда
загрузка...
загрузка...