Медики заявили, що вживання яєць провокує інсульт

Часте вживання фруктів, овочів, клітковини, молока, сиру або йогурту може зменшити ризики ішемічного інсульту

Медики заявили, що вживання яєць провокує інсульт
Автор Желізняк Олександр в Новини/Правда про здоров'я

Яйця – корисний та недорогий продукт, однак зловживання ними може стати причиною інсульту.

Про це повідомляє НАРОДНА ПРАВДА із посиланням на The Independent.

Loading...

Ризик розвитку багатьох хвороб можна знизити, в тому числі уникнути інсульту, якщо харчуватися правильно.

Група міжнародних вчених вивчили дані 418 тисяч осіб у дев’яти європейських країнах, щоб дізнатися, як їжа пов’язана з двома основними типами інсульту – ішемічний і геморагічний інсульт.

Добровольці розповідали про деталі свого раціону харчування, способу життя і захворювань протягом 12 років.

За підсумками експерименту фахівці зробили висновок, що вживання більшої кількості яєць може бути пов’язано з більш високим ризиком розвитку геморагічного інсульту. При цьому часте вживання фруктів, овочів, клітковини, молока, сиру або йогурту може зменшити ризики ішемічного інсульту.

Хоча дослідження виявило зв’язок між харчовим споживанням і інсультом, проте експерти сумніваються, що раціон харчування має прямий вплив на сам інсульт.

За їх словами, зміна ступеня ризику може бути пов’язана і з соціоекономічними факторами, і факторами способу життя.

Раніше повідомлялося, що небезпека надмірного споживання яєць для здоров’я пов’язана з високим вмістом холестерину в яєчному жовтку. В середньому в жовтку великого яйця міститься приблизно 185 міліграмів холестерину.

До слова, терапевт-дієтолог Тетяна Лакуста розповіла про найпопулярніші помилкові твердження про курячі та перепелині яйця. Вона порівняла ці два види яєць.

Джерело: Народна Правда
загрузка...