У той час, як 14 березня, в Україні виявлено 15 нових пацієнтів із підозрою на коронавірус Covid-19, начальник ГУ Держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан заявив, що медична маска все ж допомагає знизити ризик інфікування.
Про це повідомляє НАРОДНА ПРАВДА із посиланням на УНН.
“Будь-які маски доцільно використовувати. Тому що даний збудник передається повітряно-крапельним шляхом, й передається людині від людини. Особа може інфікуватися через дихання, через слизові оболонки та очі… Маска не захищає, але вона знижує ризик захворювання“, – пояснив Рубан.
Він додав, що існують рекомендації ВООЗ та американських науковців, що маски потрібно використовувати тільки хворим людям, однак це не зовсім так.
“Але при коронавірусній інфекції 60% не мають симптомів, але є носіями та джерелом інфекції. Тому Китай, Тайвань, Сінгапур запровадили масове впровадження системи захисту органів дихання в закритих приміщеннях…”, — уточнив Рубан.
Він наголосив, що маску потрібно використовувати одноразово й протягом 2-3 годин максимально.
“Важливо, щоб маска закривала носогубний трикутник на обличчі та щільно прилягала”, — резюмував фахівець.
А тим часом у Києві майже 70 інспекторів проводять контроль умов зберігання продуктів харчування у супермаркетах та магазинах у рамках заходів стримування розповсюдження коронавірусу Covid-19.
Також повідомлялося, що Міністерство охорони здоров’я України у неділю, 15 березня, розпочало кампанію з інформування українців про заходи боротьби з коронавірусом за допомогою SMS.