Цю рибу в жодному разі не можна їсти: медики попередили про смертельну небезпеку

Про ці 9 видів риби краще взагалі забути

Цю рибу в жодному разі не можна їсти: медики попередили про смертельну небезпеку
Автор Желізняк Олександр в Новини/Правда про здоров'я

Фахівці підтверджують, що є види риби, які краще взагалі ніколи не їсти. Через різні порушення в розведенні і забруднення навколишнього середовища ця риба може містити шкідливі речовини і токсини.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це повідомляє Lifter.com.ua.

Loading...

Ось 9 видів риби, яку краще уникати:

1. Тунець.

На жаль, ця низькокалорійна риба містить ртуть. Більш того, зараз не так просто знайти цю рибу в її природному місці існування – її вирощують на спеціальних фермах, де її, швидше за все, годують антибіотиками і гормонами. Саме тому фахівці не рекомендує їсти більше 100 г тунця в місяць для дорослих.

Дітям її зовсім давати небезпечно.

2. Вугор.

Це дуже жирний вид риби. Він харчується відходами, які знаходяться у воді, тому рівень інтоксикації цих видів особливо високий.

Вугрі  в Європі містять високу кількість ртуті. Дорослим не варто їсти більше 300 г на місяць і дітям – не більше 200 грамів.

3. Сом.

Сом – риба, яка може досягати величезних розмірів, через що її часто годують гормонами. Найчастіше сомів привозять з країн Азії, де контроль не такий строгий і багато недобросовісних виробників.

4. Кафельник 

Кафельник – ще одна риба, яка містить високу кількість ртуті, тому її також краще уникати, особливо жінкам і дітям.

Для чоловіків її споживання повинне бути обмежене 100 г на місяць.

5. Тілапія.

Тілапія – це досить жирна риба, по концентрації жиру вона могла б стати на одну лінію з беконом! Таким чином, якщо її занадто багато вживати, риба підвищує рівень поганого холестерину і робить організм більш чутливим до алергенів.

6. Морський окунь.

У морському окуні також можна виявити ртуть. До того частенько під його ім’ям продають дешевші сорти риби (наприклад, пангасіус).

7. Масляна риба (строматей).

У цій рибі можна знайти гемпілотоксін –  воскоподібну речовину, яка надає їй аромат. Ця речовина не засвоюється організмом, тому, якщо ви купуєте масляну рибу, будьте готові до проблем зі шлунком.

Для того, щоб зменшити кількість цієї речовини, найкраще смажити рибу або готувати її на грилі.

8. Скумбрія.

Так, навіть скумбрія містить багато ртуті. Наше тіло не може з нею впоратися, тому її все більше і більше накопичується. Всім відомо, що це дуже шкідлива для здоров’я речовина, яка може викликати різні захворювання.

9. Пангасіус.

Пангасіус найчастіше розводять у В’єтнамі, а конкретно в річці Меконг, яка є однією з найбільш забруднених в світі. У складі риби можна знайти як ртуть, так і фурацилін, і поліфосфати. Тому не радимо вам купувати її (навіть враховує її невелику вартість).

Нагадаємо, постійне вживання продуктів, багатих калієм, серед яких банани, риба, м’ясо птиці та молочні продукти, може зменшити ризик розвитку інсульту на 21 відсоток, а також знизити ризик серцевих захворювань.

Раніше американські кардіологи  дійшли висновку, що ризик раптової зупинки серця значно зростає, якщо в організмі недостатньо кальцію. У людей з найнижчими показниками кальцію в крові ймовірність раптової зупинки міокарда значно вища, аніж у інших.

Також лікарі назвали “золоті” правила для здоров’я серця і довголіття. Ризик виникнення серцево-судинних захворювань можна знизити, якщо забути про паління, займатися спортом, відмовитися від жирної їжі, віддаючи перевагу овочам, фруктам і рибі.

 

Хочете читати новини в іншому форматі?
Підписуйтесь на телеграм-канал НАРОДНА ПРАВДА
Підписатись можна ТУТ
Джерело: Народна Правда
загрузка...
загрузка...