Шашлик може викликати рак: медики вразили досліджень

Щоб зменшити шкоду від улюбленої страви, лікарі радить використовувати звичайні дрова замість вугілля

Шашлик може викликати рак: медики вразили досліджень
Автор Гранатова Катерина в Новини/Правда про здоров'я
Хочете читати новини в іншому форматі?
Підписуйтесь на телеграм-канал НАРОДНА ПРАВДА
Підписатись можна ТУТ

Шашлик дуже шкідливий для організму, оскільки у м’ясі накопичуються канцерогени, які можуть спровокувати рак.

Loading...

Про це попередила лікар-онколог Олена Смирнова, передає НАРОДНА ПРАВДА.

«Вчені довели – в шашлику накопичуються канцерогени, які утворюються зі стікаючого на вугілля жиру і диму від вугілля», – написала медик на своїй сторінці в Instagram.

Також лікар зазначила, що свинина і баранина, з яких найчастіше готуються шашлики, погано перетравлюються. Крім того, часто поїдання шашлику супроводжується вживанням алкоголю, що є «подвійним ударом» по шлунково-кишковому тракту, пояснила вона.

Щоб зменшити шкоду від улюбленої страви, Смирнова радить використовувати звичайні дрова замість вугілля, а також не застосовувати розпал або кошти з бензином. Лікар також рекомендує готувати шашлик з білого м’яса або риби.

Нагадаємо, раніше вчені назвали продукти, які викликають рак.

Також нещодавно фахівці WebMD зібрали кілька симптомів, які пов’язані з онкологією.

Джерело: Народна Правда
загрузка...
загрузка...