Дефіцит вітаміну D підвищує смертність у інфікованих COVID-19 до 99%

Дефіцит вітаміну D підвищує смертність у інфікованих COVID-19 до 99%
Автор Желізняк Олександр в Коронавірус/Новини/Правда про здоров'я

Дефіцит вітаміну D призводить до майже 99% вірогідності смерті людини, яка хворіє COVID-19.

Як повідомляє DailyMail, п’ять незалежних вчених з Індонезії на чолі з Прабово Рахарусуною проаналізували лікарняні записи 780 осіб, у яких діагностували коронавірус.

З’ясувалося, що 98,9% пацієнтів, у яких були дефіцит вітаміну D – показники були нижче 20 нг/мл, померли.  У той же час, рівень смертності серед людей без дефіциту вітаміну D, становив всього 4,1%.

Відзначається, що у групі ризику знаходяться також деякі етнічні групи населення, а ще люди похилого віку, оскільки з віком організм все гірше виробляє вітамін D.

Крім цього, експерти вважають, що через довгу самоізоляцію та нестачу сонця та свіжого повітря, ця проблема стала більш критичною для багатьох.

Дефіцит вітаміну D підвищує смертність у інфікованих COVID-19 до 99%

Наразі вчені планують провести рандомізовані контрольовані випробування, щоб перевірити, чи може прийом вітаміну D врятувати життя пацієнтів з COVID-19.

Як ми вже розповідали – Цей вітамін здатен зупинити розвиток ракових пухлин.

А також – Названо вітаміни, які провокують розвиток раку.

Джерело: Народна Правда