Томатний сік має сильні антиоксидантні властивості і містить численні вітаміни, які захищатимуть ваше здоров’я від різних хвороб.
Томатний сік дуже поживний, у ньому міститься безліч корисних речовин, пише НАРОДНА ПРАВДА з посиланням на healthystyle.
1. Вітаміни
Свіжий томатний сік є відмінним джерелом вітаміну А і С. Його регулярне споживання поліпшить здоров’я ваших очей, стан ваших кісток і зубів, і підвищить ваш імунітет.
2. Знижує рівень холестерину
В результаті нездорового раціону харчування, багато людей страждають від підвищеного рівня холестерину. Томатний сік містить ніацин і волокна, які можуть знизити рівень шкідливого холестерину і підвищити рівень хорошого холестерину.
3. Покращує роботу кишечника
Людям, у яких проблеми з кишечником, рекомендується вживати томатний сік. Він поліпшить функцію травлення, і допоможе позбутися від запору.
4. Очищає від токсинів
Ми схильні споживати їжу, яка не корисна для нашого організму і яка є головною причиною, чому в нашому організмі накопичуються численні токсини. Помідори містять сірку, яка поліпшить функцію нирок і печінки. Коли мова йде про дезінтоксикацію, помідори вважаються кращими овочами.
5. Допомагає в схудненні
Томатний сік може бути дуже корисним для тих, хто на дієті, він додасть почуття ситості. Він може дати вашому організму необхідні поживні речовини та підвищити метаболізм.
6. Захищає від хвороб серця
Помідори можуть захистити вас від хвороб серця в зв’язку з їх великим вмістом вітаміну B6, який має здатність знижувати рівень гомоцистеїну, амінокислоти, яка може пошкодити артерії.
7. Покращує стан шкіри
Томатний сік може значно поліпшити стан вашої шкіри. Він може запобігти появі вугрів за рахунок зменшення кількості шкірного сала, яке є основною причиною появи акне.
8. Руйнує вільні радикали
Завдяки антиоксидантним властивостям, томатний сік має здатність боротися з вільними радикалами. Споживаючи всього лише 1 склянку томатного соку може знищити вільні радикали, надзвичайно шкідливі молекули, які навіть можуть викликати рак.
9. Запобігає раку
Помідори містять лікопен, який може запобігти раку простати, підшлункової залози, кишечника, грудей і раку легенів.
Нагадаємо, вчені з Великобританії провели ряд досліджень складу та властивостей звичного всім буряка. За висновками експертів, регулярне вживання буряка в сирому і вареному вигляді значно покращує здоров’я.
Також фахівці дійшли висновку, що сполука, яка міститься в складі яблук – епікатехін поліфенол – сприяє підтримці еластичності кровоносних судин, тим самим чинячи позитивний вплив на стан серця.
Раніше вчені назвали мандарин найкориснішим фруктом, особливо для курців. Цей фрукт містить велику кількість бета-криптоксантину, який здатний блокувати ріст ракових клітин і захищати організм від онкологічних захворювань.