Чому не можна їсти м’ясо курки: медики пояснили смертельну небезпеку

Дуже важливо правильно готувати курку

Чому не можна їсти м’ясо курки: медики пояснили смертельну небезпеку
Автор Желізняк Олександр в Новини/Правда про здоров'я

Куряче м’ясо може загрожувати здоров’ю, якщо його невірно приготувати.

Про це розповідає НАРОДНА ПРАВДА із посиланням на Сlutch.ua.

Loading...

Британські дослідники дійшли висновку, що вживання недоготованого курячого м’яса може спровокувати розвиток синдрому Гієна-Барре, який призводить до гострого нервово-м’язового паралічу.

Справа в тому, що недостатня термічна обробка м’яса зберігає в живих мікроорганізми Campylobacter jejuni, які є в тілі курки. Їх потрапляння в організм людини може викликати цілу низку негативних наслідків для здоров’я. Такі мікроорганізми можуть протистояти навіть самим потужним антибіотиків, а вбиває їх тільки висока температура.

Визначити готовність курки, яка смажиться на грилі або сковороді, можна, проткнувши її в декількох місцях зубочисткою, виделкою або кулінарної голкою.

Якщо м’ясо готове, виделка увійде в нього без зусиль, а з проколу виділиться прозорий м’ясний сік, якщо ж воно сирувате – сукровиця.

Раніше повідомлялося, що на український ринок потрапила курятина, заражена бактеріями сальмонели. Її відправили на переробку і зараз на прилавках магазинів з’явилися ковбасні вироби з зараженої птиці.

Хочете читати новини в іншому форматі?
Підписуйтесь на телеграм-канал НАРОДНА ПРАВДА
Підписатись можна ТУТ
Джерело: Народна Правда
загрузка...
загрузка...