Кому і чому не можна вживати гриби: медики пояснили

Кому і чому не можна вживати гриби: медики пояснили
Автор Желізняк Олександр в Новини/Правда про здоров'я

Гриби користуються попитом і під час посту, і під час застілля.

Про те, чи є користь від грибів для здоров’я, розповідає НАРОДНА ПРАВДА.

Loading...

Звичайно ж, користь є! Гриби ще називають лісовим м’ясом, адже вміст білка в них в 3 рази вище, ніж в м’ясі! За рахунок цього вони дають відмінну ситість, і при цьому мінімум калорій. Крім цього гриби містять багато вітамінів і мікроелементів: В (більше ніж в злаках), А, D, Е, нікотинову кислоту.

У грибах перебувати 18 з 20 амінокислот-будівельників клітин, а також: гриби – джерело рибофлавіну (В2), вітаміну, який покращує ріст волосся і нігтів, знімає втому очей. Гриби містять селен, який є важливим антиоксидантом, що захищає клітини організму від хвороб серця і деяких видів раку.

Гриби багаті залізом, яке відповідає за рівень гемоглобіну і насичення киснем червоних кров’яних клітин. Гриби можуть зміцнити імунну систему. Вони збільшують вироблення противірусних білків і захищають організм від атаки мікробів. Також гриби насичені антиоксидантами, які запобігають старінню клітин, борються з вільними радикалами (які провокують появу серцево-судинних хвороб).

Останні дані свідчать про те, що гриби містять природний інсулін і ферменти, які допомагають організму тримати в нормі цукор. Таким чином, гриби – відмінний інструмент для боротьби з цукровим діабетом!

Гриби багаті хітином, який наш організм не засвоює. Ось чому вони вважаються не легкою їжею і заборонені до вживання тим, у кого є захворювання шлунково-кишкового тракту, особливо підшлункової залози!

Також гриби мають властивості накопичувати різноманітну гидоту у вигляді токсинів і радіації, тому їх треба обов’язково піддавати термічній обробці. А це «вбиває» більшу частину корисних вітамінів і мінералів.

Важливо! Чим дрібніше нарізані гриби, тим швидше вони засвоюються організмом. Особливу увагу потрібно приділити ніжок – в них хітину найбільше, відповідно, вони повинні бути дрібніше порізані, ніж шапочки.

Нагадаємо, раніше лікар-терапевт вищої категорії Ольга Александрова розповіла, які аналізи треба здавати, щоб бути впевненими у своєму здоров’ї.

Також фахівці дійшли висновку, що сполука, яка міститься в складі яблук – епікатехін поліфенол – сприяє підтримці еластичності кровоносних судин, тим самим чинячи позитивний вплив на стан серця.

Раніше вчені назвали мандарин найкориснішим фруктом, особливо для курців. Цей фрукт містить велику кількість бета-криптоксантину, який здатний блокувати ріст ракових клітин і захищати організм від онкологічних захворювань.

Хочете читати новини в іншому форматі?
Підписуйтесь на телеграм-канал НАРОДНА ПРАВДА
Підписатись можна ТУТ
Джерело: Народна Правда
загрузка...
загрузка...