Лікарі розповіли, що корисно їсти на сніданок

Правильний сніданок - запорука активної роботи печінки і здоров'я

Лікарі розповіли, що корисно їсти на сніданок
Автор Желізняк Олександр в Новини/Правда про здоров'я

Правильний сніданок є ефективним помічником для втомленої печінки. Тому медики радять вибирати на сніданок тільки правильні і корисні продукти, щоб забезпечити роботу цього найважливішого органу.
Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це розповідає портал doctor.rambler.

Медики радять снідати тільки через годину після пробудження, щоб організм встиг повноцінно розпочати роботу. А перед цим рекомендується випити склянку води, щоб організм “запустився”.

Loading...

Під час сніданку краще відмовитися від бутербродів або жирної їжі, вони тільки згубно вплинуть на здоров’я печінки зранку.

Також  не варто  вживати продукти, в яких багато легкозасвоюваних вуглеводів, як приміром: картопля, манна каша або білий хліб. Подібні продукти підвищують ризик діабету 2 типу та ожиріння. Медики відзначають, що для здорового сніданку прекрасно підійдуть виноград, яблука і груші, ягоди, свіжовичавлений сік.

Також з користю для печінки можна поснідати нежирними кисломолочними продуктами або бобовими, адже вони забезпечують організм необхідним білком і підтримують мікрофлору.

Медики підкреслюють, що особливо корисні для печінки гречана і вівсяна каші. Однак і інші каші з цільного нешліфованого зерна і мюслі принесуть користь печінці.

Крім того, мед дуже корисний для клітин печінки. Ваш організм буде вам дуже вдячний, якщо на сніданок ви поласуєте кашею з медом і насінням льону.

Правильний сніданок  – це запорука активної роботи печінки і здоров’я. Однак для того, щоб турбота про печінки не пройшла даремно, краще всього обмежити вживання алкогольних напоїв або зовсім від них відмовитися, адже вони дуже згубно впливають на цей орган.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, білий хліб, який вживається з жирною їжею, заважає її перетравленню і провокує спазми і запальні процеси в шлунково-кишковому тракті. Такий же ефект спостерігається при поєднанні хлібобулочних виробів з грибами.

Хочете читати новини в іншому форматі?
Підписуйтесь на телеграм-канал НАРОДНА ПРАВДА
Підписатись можна ТУТ
Джерело: Народна Правда
загрузка...
загрузка...