Дієтологи радять вживати каву з медом. Ця солодка добавка не тільки різноманітить смак напою, а й допоможе вирішити ряд важливих задач, наприклад, може побороти зайву вагу.
Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це йдеться в матеріалі “Голос.иа“.
Кава – підбадьорить вранці
Починаючи день з чашки кави, ми використовуємо підбадьорливий ефект кофеїну. Це речовина тонізує нервову систему і допомагає організму прокинутися. Додаючи мед, ви подвоюєте тонізуючий ефект. Мед містить прості цукру: глюкозу і фруктозу. Це прості вуглеводи, з яких організм миттєво отримує енергію.
Кофеїн – один з потужних антиоксидантів
Антиоксиданти – речовини, які перешкоджають окислювальному стресу (процес, який неминуче відбувається в клітинах нашого тіла в результаті реакції води і кисню). В свою чергу він утворює агресивні клітини – вільні радикали, які пошкоджують здорові клітини. Окислювальний стрес збільшує ризик раку, хронічних захворювань, підвищує швидкість старіння організму. Але не тільки кофеїн потужний антиоксидант, мед також має таку ж активність.
Антибактеріальний ефект
Мед підвищує імунні сили організму і допомагає рідше хворіти. Причиною тому – його антибактеріальна дія на слизову оболонку носоглотки. Він пригнічує чисельність патогенних мікроорганізмів, виключаючи їх активний ріст і запальний процес при переохолодженні та ураженні організму вірусами. Зазначимо, мед не потрібно додавати в гарячу воду, адже при нагріванні або додаванні у воду температурою понад 50 градусів його здатність боротися з патогенною мікрофлорою зникає.
Схуднення
Кава з медом може допомогти схуднути. Мед солодше цукру, і для отримання приємного смаку його потрібно значно менше, ніж рафінаду. Але звичайно ефект буде втрачено, якщо ви п’єте по п’ять або більше чашок в день.
Нагадаємо, співробітники Університету Куїнс в Кінгстоні (велика Британія) дійшли висновку, що кава рятує від агресивного виду раку. Вони встановили, що тих хто регулярно п’є каву зменшується ризик розвитку одного з найбільш поширених типів раку печінки — гепатоцелюлярної карциноми.