Вчені з’ясували, що вино допомагає полегшити симптоми коронавіруса

Вчені з’ясували, що вино допомагає полегшити симптоми коронавіруса
Автор Марія Петренко в Новини

Вчені з’ясували, що вино здатне полегшити перебіг короанвируснй інфекції.

Як повідомляється, вченим з Університету Лаваля в Канаді вдалося виявити у вині антиоксидант, здатний знизити тяжкість гострого респіраторного дистрес-синдрому (ГРДС), який часто супроводжує коронавірус, передають Известия.

Loading...

зокрема, ГРДС являє собою дихальну недостатність, викликану запальним процесом у легенях. Він призводить до одышеке, прискорене дихання, синеватому забарвленню шкіри.

А знижувати тяжкість цього синдрому здатне великий вміст в організмі особливого ферменту ACE2.

Його концентрацію в організмі збільшує антиоксидант ресвератрол, який міститься в червоному і білому вині, арахісі, фісташках, какао, малині, винограді, чорниці і журавлині.

Наголошується, що зростання концентрації ACE2, з одного боку, може збільшити ризик проникнення коронавіруса в клітку. З іншого, коли фермент не працює, це призводить до збільшення кількості пептиду AngII, поглиблював запальну реакцію. Наприклад, він звужує судини.

«Тому, на мій погляд, недолік ACE2 і надлишок AngII негативно впливають на перебіг COVID-19», – пояснюють експерти.

Як ми вже розповідали раніше, Білл Гейтс прогнозує людству більш страшну проблему, ніж COVID-19.

А також, американським ученим вдалося виявити вразливість коронавирусной інфекції COVID-19.

Хочете читати новини в іншому форматі?
Підписуйтесь на телеграм-канал НАРОДНА ПРАВДА
Підписатись можна ТУТ
Джерело: Народна Правда
загрузка...
загрузка...