Що найчастіше їдять українці: 5 продуктів, які завжди є у холодильниках

Що найчастіше їдять українці: 5 продуктів, які завжди є у холодильниках
Автор Желізняк Олександр в Новини/Правда про здоров'я

Мешканці України розповіли, яку їжу найчастіше вживають у повсякденному житті. Виявилося, що у їхніх холодильниках завжди є ті продукти, які входять до більшості простих страв:

  • супів,
  • борщу,
  • запіканок,
  • печені.

При цьому під час вибору харчів, містяни звертають увагу на їхню ціну та склад. Перевагу надають тим виробам, які не містять (або ж містять мінімальну кількість) консервантів, барвників та підсилювачів смаку.

Loading...

Нижче наведено топ найпопулярніших покупок у продуктових магазинах за версією жителів країни.

М’ясо

Якщо вірити статистиці, найчастіше у кошик українських покупців потрапляють саме м’ясні продукти. А лідером серед різних видів м’яса беззаперечно є курятина.

Люди купують гомілки, стегна, крильця та філе для приготування на сковороді, у духовій шафі, на грилі та на мангалі.

Причини популярності курятини очевидні. Серед них:

  1. високий вміст білка,
  2. доступна вартість,
  3. легкість приготування,
  4. приємний смак.

Капуста, цибуля, морква

Другу позицію в топі розділяють між собою три різновиди овочів. Їх українці споживають щоденно, додаючи до салатів, а також засмажки, овочевих рагу, вітамінних запіканок.

Щоб продовжити термін зберігання капусти, моркви або цибулі, споживачі використовують спеціальні відділення холодильників. У «зонах свіжості» плоди справді зберігаються значно довше. Оснащені такими зонами, холодильники Bosch доступні в moyo.

Вершкове масло

Ще один продукт, для якого є місце у холодильниках українців — солодковершкове та кисловершкове масло. Без нього не обходяться:

  • класичні бутерброди,
  • каші,
  • деякі різновиди випічки.

Це цікаво: для приготування пирогів, домашнього хліба та інших страв у духовці, з метою економії, українці часто використовують вершковий або молочний маргарин.

Ковбаса та сосиски

Ковбасні вироби мешканці різних куточків країни купують для швидких перекусів, а також приготування салатів та домашньої піци.

Найбільшим попитом в українських магазинах користується копчена ковбаса, потім — сосиски та сардельки. І тільки на третьому місці фігурує так звана «варенка».

Фрукти

На постійній основі фрукти є у холодильниках, які належать родинам з дітьми. Також їх часто купують прихильники здорового способу життя та дієтичного харчування. В топі у споживачів:

  • яблука,
  • банани,
  • груші,
  • апельсини,
  • лимони.

Залежно від сезону, у продуктових кошелях з’являються ківі, гранати, хурма, персики та нектарини.

Крім вищеперерахованих позицій, у холодильних і морозильних камерах українців майже постійно є кисломолочні продукти, заморожені овочі та фрукти, курячі яйця.

Хочете читати новини в іншому форматі?
Підписуйтесь на телеграм-канал НАРОДНА ПРАВДА
Підписатись можна ТУТ
Джерело: Народна Правда
загрузка...
загрузка...